WE LOVE: This Is Not Clothing

Nee nee, dit zijn dus geen kleren, maar draagbare kunstwerken! En dat is niks overdreven. Toen Clean van dit merk hoorden, moesten we er natuurlijk alles over weten. We werden verrast door de unieke collecties van Jam Sutton, de oprichter van This Is Not Clothing.

Jam Sutton weet het met zijn kunst ver te schoppen. Zo heeft hij onder andere samengewerkt met niemand minder dan Will.i.am en Natalia Kills. Ook heeft hij de veel bepraatte surrealistische video “Yung Rapunxel” van Azealia Banks geregisseerd, en dit is slechts een greep uit de kaart. Naast dit prachtige CV wil het natuurlijk ook wel wat zeggen dat deze meneer een Wikipedia pagina op zijn naam heeft staan.

Maak kennis met de collectie
Collectie II werd na succes uitgebreid met de collectie II/II, beide geïnspireerd door dood, rijkdom, oorlog en vrijheid. Waarbij het meesterwerk van Eugène Delacroix’s, genaamd “De Vrijheid leidt het volk” zeker te herkennen is. Instagram bundelt verschillende gelukkige dragers van kunst, vind ze met behulp van deze tag #thisisnotclothing.

Onlangs werd collectie III gelanceerd en dat belooft net zoals de vorige een succes te worden. Bestaande uit 12 verschillende draagbare kunstwerken pakt de nieuwe collectie je in met klassieke beeldhouwkunst en moderne protesten. Gemaakt met behulp van de zogenoemde 3D-scanning technieken van de real-life modellen. Ondanks het gebruik van weinig kleuren, voelt het toch op een of andere manier kleurrijk! Dit kun je natuurlijk alleen ervaren door snel zelf een kijkje te nemen.

www.thisisnotclothing.com
www.jamsutton.com

Geschreven door Mirte van Schaijk.

This-Is-Not-1 This-Is-Not-2 This-Is-Not-3 This-Is-Not-4 This-Is-Not-5 This-Is-Not-6 This-Is-Not-7 This-Is-Not-8 This-Is-Not-9 This-Is-Not-10 This-Is-Not-11 This-Is-Not-12 This-Is-Not-13 This-Is-Not-14 This-Is-Not-15 This-Is-Not-16 This-Is-Not-17

Reageren