WE LOVE: Project Claude

Piemels, heel veel piemels. Niet zomaar piemels maar blauw geschilderde piemels die zich perfect lenen als patroon voor kledingstukken. Clean stelt je met heel veel liefde voor aan Project Claude.

Het project ging in eerste instantie door het leven als ‘The Blue Penis Project’. Uiteraard spreekt deze naam voor zich. Waarom piemels? Net als je gezicht en je vingerprint zijn ze uniek bij iedere man. Niemand heeft dezelfde. Op een of andere manier lukt het ons niet er naar te kijken zonder het te associëren met pornografie of schaamte. Claude legt in zijn eigen woord hoe hij van dit denkbeeld is kunnen afstappen; “Painted blue they became objects of appreciation.Full of detail and intricacies. They are captured as forms, dynamic in shape and movement.”

project-claude-3

De vraag die waarschijnlijk in je op zal komen is ‘waarom blauw?’. Claude is zelf afkomstig uit Portugal, hier is een van de bekendste kunst vormen blauwe schilderingen te maken op servies (ja, net zoals wij Hollanders dat deden). Los daarvan neemt het blauwe de naakt kleur weg waardoor we langer naar het portret kunnen kijken omdat we het minder snel associëren met sex. Het geeft de kijker de kans er beter en dieper naar te kijken om alle details te bewonderen.

project-claude-4

De portretten die tot nog toe zijn gemaakt lenen zich als patroon voor underwear en petten. Hoe tof, ondergoed met een dickprint! Wij zijn mega fan van deze collectie en kunnen er geen genoeg van krijgen. Stiekem hopen wij op uitbreiding met onder andere t-shirts en een dekbed overtrek. Wat ons in elk geval nog te wachten staat is een expositie. Wanneer de honderdste piemel met blauwe verf op canvas staat is het tijd voor Claude zijn werk te gaan exposeren. Zodra dit kan zijn wij er bij!

Een van de kledingstukken in huis halen kan via de officiële website. Project Claude volgen die je via Instagram.

project-claude-7 project-claude-5 project-claude-6

Reageren