WE LOVE: Cachorro

Bij deze zeggen we alvast sorry. We weten dat het buiten warm is, maar we gaan toch echt de temperaturen nog hoger laten stijgen. We stellen je vandaag namelijk voor aan Cachorro. En ja, alles aan deze man is heet. Hij zelf, zijn werk én zijn omschrijving over hoe zijn werk tot stand komt.

cachorro

Cachorro is afkomstig uit een klein dorp in het Noorden van Spanje. Het plaatsje is omringt door veel bergen en natuur. De mannen die hier wonen passen perfect in dit plaatje; groot, harig en vriendelijk. Zijn omgeving heeft hem zeker beïnvloed in zijn werk. Momenteel maakt de jonge artiest onder andere muziek, hij werkt als fotograaf en hij schrijft. Maar meestal is hij aan het tekenen. Dit is dan ook het talent waar hij bij Clean mee in de smaak viel.

De tekenaar identificeert zich als queer, wat je ook zeker terug kan zien in zijn werk. In zijn tekeningen staat het naakte lichaam centraal. De mannen die hij tekent maakt hij over geseksualiseerd, hij tovert ze om tot een lust object. In zijn eigen woorden verteld hij “It’s expresive, it’s mind health, it’s sexy and it turns me on. It’s kind of fucking with the guys I draw. Basically it is an exploration of the male body through the experiences I had or I wish I’d had with men that excite me.” Deze intensiteit komt in de vorm van verschillende soorten mannen. De artiest geeft zijn brede voorkeur aan harige mannen, vrouwelijke mannen, mannen die vrouw zijn én andersom en echte hunks. Zijn persoonlijke favoriet? Dat zijn jongens met krullen!

cachorro-1

Uiteraard heeft de jongeman een eigen webshop waar zijn werk te koop is. Los van zijn tekeningen zijn er t-shirts en ondergoed te koop. Binnenkort worden hier sculpturen en fanzines aan toegevoegd. Zijn grootste droom is echter het maken van een underwear line. Tot deze droom uitkomt kan je hem supporter door onder andere zijn Instagram te gaan volgen. Of nog beter; bezoek zijn expositie vanaf 29 juni in Madrid tijdens de World Pride 2017. Hij is te zien in galerij El Umbral de Primavera in de Primavera street, 14.

cachorro-4 cachorro-3 cachorro-5

Reageren