WE LOVE: Anne-Marie

Clean is nooit verlegen geweest onze liefde voor Anne-Marie te tonen. Desondanks bleef gek genoeg het WE LOVE artikel altijd achterwege. Na het zien van haar optreden bij de BBC Radio 1 vinden we het dan écht tijd de zangeres in het zonnetje te zetten. Om bij het begin te beginnen nemen we je terug in de tijd.

Voor Anne-Marie aan haar eigen solo carrière ging werken was ze de achtergrond zangeres bij Rudimental. Samen gingen ze de hele wereld over om zalen plat te spelen. Samen met zo’n twee á drie andere zangers en zangeressen, waaronder Will Heard, zetten zij een show neer waar je U tegen zegt. Het fijne aan Rudimental is dat ze elke artiest die mee op tour is de kans geven zichzelf van zijn of haar beste kant te laten horen. De band was zo blij met Anne dat ze op hun tweede album meerder gastartiest plaatsen kreeg. Samen brachten ze onder andere een van Cleans all-time favorieten “Rumour Mill”.

Uiteraard kan een talent als deze niet voor eeuwig op tour blijven gaan met Rudimental. De solo carrière kan officieel beginnen met de release van haar eerste EP Karate. Deze laat echter niet horen wat de zangeres de pop wereld heeft te bieden. Dit komt pas met de release van singles “Boy” en “Do It Right”. Na deze twee opwarmers te hebben uitgebracht kan het echte werk beginnen. De officiële eerste single is “Alarm” die het weet te schoppen tot een 16e plaats in haar thuisland.

De grote doorbraak is voor Anne-Marie gemaakt dankzij haar samenwerking met Clean Bandit en Sean Paul. “Rockabye” is een wereldwijde nummer 1 hit. Hiermee is het vuurtje dan eindelijk flink gaan branden voor de zangeres. Om hier gelijk goed op in te spelen heeft ze onlangs een dikke hit uitgebracht met “Ciao Adios”. Dit nummer is pure perfectie en tovert een lach op je gezicht.

Deze week bracht ze een bezoekje aan BBC Radio 1 om haar nieuwe single live ten gehore te brengen. Zoals altijd werd er ook een cover gezongen. De zangeres nam hiervoor een nummer van de Spice Girls onder handen. En wauw, het resultaat is verrassend goed! Anne-Marie, WE LOVE you!

Reageren