Muzikale alleskunners

De huidige muziek wereld kent nog maar weinig zangers en zangeressen die zich beperken tot slechts muziek maken. De een creëert een parfum, de ander neemt het gehele songwriting en producer gedeelte voor zichzelf en de ander sleept een filmrol in de wacht. En dan heb je natuurlijk ook nog de artiesten die alles kunnen. Deze alles kunners heeft Clean voor je op een rijtje gezet.

Rita Ora: De ultieme alleskunner
Al op jonge leeftijd begon Rita Ora met haar eerste acteerklus. Het is echter om haar muziek dat de zangeres bekend is geworden. Ze scoorde vijf nummer 1 hits in de uk en nog eens drie extra die de top 10 behaalde. Dat ze een steengoede zangeres is kunnen we dus niet ontkennen. Je word tenslotte niet voor niets persoonlijk door legende Prince in zijn studio uitgenodigd. Het blijft echter niet bij muziek voor de zangeres. Zo ontwerpt ze al jaren exclusive collecties met Adidas en mocht onlangs een lingerie collectie ontwerpen voor GENESIS. Ze werd door Madonna persoonlijk gekozen het gezicht te zijn van haar kledinglijn. Daar mogen we DKNY, Rimmel London en Roberto Cavalli aan toevoegen. Los van de fashion scene is ze ook te zien op het grote witte doek. Ze scoorde een rol van de kaskraker Fifty Shades Of Grey en zal volgende jaar ook in het tweede deel te zien zijn. Alsof dat nog niet genoeg is was ze jurylid bij zowel X-Factor en The Voice en onlangs scoorde ze een deal voor het nieuwe seizoen van America’s Next Top Model. Het eerste seizoen waar Tyra Banks niet als presentatrice te zien is geeft ze het stokje over aan… ja je raad het al, Rita Ora! Nu maar hopen dat ze nog tijd heeft om muziek te maken…

Rihanna: Fashion koningin
Haar platen zijn niet het enige wat goud weet te scoren. Alles wat Rihanna aanraakt veranderd in goud. Geen wonder dat alle magazines in de rij staan de zangeres op de cover van hun blad te krijgen. De “Work” hitmaker is een fashion koningin. Vanaf het prille begin tot aan nu staat ze continue in de schijnwerpers en het mag duidelijk zijn waarom. Deze schoonheid weet al jaren trends te zetten. Is het niet met haar haarstijl, toen “Umbrella” uitkwam ging iedereen voor de bob en toen “Only Girl” werd uitgebracht had vijf op de tien meiden rood haar, dan is het wel om haar kleding. De zangeres heeft intussen verschillende samenwerkingen op haar naam staan. Een sokkenlijn, brillen met Dior en verschillende kledingontwerp samenwerkingen. Dit begon bij Nike, toen met River Island waarna het verderging bij Puma, Met laatstgenoemde bracht ze vorige week een succesvolle tweede seizoen uit. Los van fashion scoorde ook Rihanna wat rolletjes in films en meest recentelijk sprak ze de stem in van het meisje in Home van DreamWorks. Mocht je nog niet genoeg van haar krijgen kun je ook nog een naar Rihanna ruiken dankzij haar succesvolle parfums.

Jennifer Lopez: Droomvrouw
Jennifer Lopez is waarschijnlijk degene die het ‘alles-kunnen’ heeft uitgevonden. De zangeres is op alle gebieden een succesvolle vrouw. Uiteraard heeft ze grote wereldhits op haar naam staan, maar dat niet alleen. De droomvrouw heeft van alle zangeressen de meest succesvolle films op naam staan. Dit acteerwerk werd onlangs naar een hoger level getild. Van het grote witte doek naar de tv bij mensen thuis. Ze scoorde de hoofdrol in de crime serie Shades Of Blue, waar ze overigens ook de producer van is. Ook produceert ze de hitserie The Fosters. Daarnaast is ze al jaren jurylid bij American Idol, bracht ze een kledinglijn uit en is ze een van de eerste die begon met parfums verkopen.

Miley Cyrus: Charity girl
We leerde Miley Cyrus natuurlijk kennen als Hannah Montana. Dit was gelijk twee vliegen in een klap. Ze speelde namelijk een popster waardoor we naast haar acteerwerk ook gelijk mochten kennismaken met Miley als zangeres. Dat ze met haar zang carrière succesvol is hoeven we niet uit te leggen. Onder de naam Hannah Montana werd een hele merchandiser lijn uitgebracht, je kunt het zo gek niet bedenken of het was er wel. Uiteraard was dit niet helemaal in handen van de “Adore You” zangeres zelf. Wat haar een alleskunner maakt? De zangeres zette in de afgelopen jaren een prachtig project op voor de LGBT community, The Happy Hippie Foundation. Er zijn natuurlijk zoveel artiesten die zich inzetten voor het goede doel, maar niemand deed het zo goed als Miley. Los daarvan is ze sinds kort te zien als jurylid bij The Voice en nam ze de rol over van Ellen Degeneres als presentatrice.

Cheryl Cole: Britse godin
De laatste in ons rijtje van vijf is Cheryl Cole. Het avontuur van deze zangeres begon bij de talentenjacht waar Girls Aloud werd gevormd. Hiermee werden ze een van de meest succesvolle girlbands allertijden. Cheryl zag echter meer succes en ging voor een solocarrière. Deze ging goed van start met een dikke wereldwijde hit dankzij “Fight For This Love”. Hierna volgde nog velen nummer 1 hits in de UK. Los daarvan is ze in haar thuisland het meest geliefde jurylid bij de X-Factor. Los daarvan kreeg ze een eigen show op televisie, mocht ze sieraden ontwerpen voor Pandora, bracht ze een bestseller boek uit en twee jaar geleden kondigde ze haar eerste parfum aan. Beter laat dan nooit.

Reageren