MTV EMA 2013

Zonder tickets of plek op de perslijst stappen we de auto in, vol goede hoop. Hoop om die ene grote droom toch nog waar te kunnen maken. Als klein jongetje zat ik al voor de buis gekluisterd wachtend op alle award shows van MTV. Nu het dan eindelijk in Amsterdam plaats vind kwam die droom wel heel dichtbij. Iets te dichtbij, want wanneer hij dan niet uitkomt vind je MTV plots iets minder lief.

Daar sta je dan voor de Ziggo Dome wachtend op een wonder. Een wonder die uitkomt voor een van de mede wachtende. Een meisje die samen met haar vriendinnen de show wilde bezoeken geeft haar kaartje af, zomaar. En nee, het is geen grap. Dit meisje heeft een jongen héél gelukkig gemaakt. Voor ons was het kijken naar de Ziggo Dome waar alle grote artiesten zich bevinden, op nog geen twee meter afstand, frustrerend. We laten onze avond echter niet verpesten en duiken de kroeg in waar we de show live gaan bewonderen.

Eindelijk is het zover, de award show waar heel de week naar toe is geleefd: de MTV EMA in Amsterdam. Miley Cyrus opent de show met haar “We Can’t Stop” waarna ze het woord geeft aan Redfoo. Dit is misschien wel de slechtste en tegelijkertijd beste host in de MTV EMA geschiedenis. De gekke party-rocker past precies bij het thema van het jaar “Outta This World”. Hij heeft een talloos aantal pakjes die stuk voor stuk iets verrassends bevatten.  Maar potverdorie, wat een irritante presentator. Met name het overbodig overvloed aan “Yeaaaah baby!’ werkt goed op de irritaties.

Grote show, kleine optredens
De avond wordt groots aangepakt, overal is aan gedacht. Letterlijk alles staat in het teken van het buitenaardse thema. Een totaalplaatje. De optredens daarentegen worden klein gehouden en draaien waar het om hoort te draaien: muziek! Geen memorabele momenten zoals we dat van de VMA’s gewend zijn. Nee, een show waarop muziekliefhebbers worden getrakteerd op hetgeen waar ze voor komen. Kijk bijvoorbeeld naar Katy Perry en Miley Cyrus die alle gekkigheid opzij zetten om te laten horen dat ze stiekem steengoede zangeressen zijn. En dat lukt; iedereen kijkt met open mond. “Wauw, kan Miley Cyrus echt goed live zingen?!”.

Hoewel het voor ons Nederlanders niets schokkends is heeft heel de wereld het er over; Miley Cyrus die een joint opsteekt op het podium. Amsterdam wordt op de kaart gezet om hetgeen waarvoor we al op de kaart staan dankzij dit ene kleine memorabele momentje. Voor Clean is er echter nog een ander moment dat blijft hangen. Ariana Grande mag van Redfoo niet meer praten, hij verzoekt haar vriendelijk alleen nog te zingen. Lief als ze is laat ze horen wat ze in huis heeft, en ja hoor; kippenvel waar je het hebben kan!

Wil jij de show nog eens herbeleven? Dat kan uiteraard! Bezoek de website van MTV!

Reacties zijn niet toegestaan.