Glorieuze comeback voor Britney

Mocht jij net als Clean al maanden dromen dat Britney’s negende album geïnspireerd is door artiesten als Selena Gomez en Justin bieber dan komt morgen je droom uit. Droom jij net als Clean al jaren van een tweede In The Zone album dan komt morgen je droom uit. Droom je gewoon van een steengoed Britney album na het slechte Britney Jean? Ook dan komt je droom morgen uit.

Morgen ligt het nieuwe album van Britney Spears in de winkels. Het album is nu al bekroond tot een van Britney’s beste albums. Door een foutje in Mexico lekte het album namelijk afgelopen week al. Deze hele week heeft Clean non stop naar Glory geluisterd om voor jou een recensie te schrijven waardoor ook jij morgen de cd gaat aanschaffen. Om het wat makkelijker voor onszelf te maken hebben we het album verdeeld in verschillende categorieën.

Sex
Laten we de recensie openen met het geluid waar de zangeres om bekend staat; sex! Sinds “I’m A Slave For You” kan de zangeres niet meer zonder. Haar sensuele, knijpende en hijgende stem is wat Britney Britney maakt. Op Glory werd de sexy Britney duidelijk geïnspireerd door Jelena, ofwel Selena Gomez en Justin Bieber. Niet voor niets gingen de geruchten dat de pop koningin met deze twee zou hebben samengewerkt. Britney nodigde Selena zelf uit voor een duet. Helaas is dit voor het album nog niet gebeurd. Al maakt het niet zoveel uit, ze kan het namelijk meer dan prima alleen. Met “Invitation” en een van onze favorieten “Just Luv Me” geeft de zangeres je pure sex perfectie.

MAKE-ME-single-IMAGE

Genre experimenting
In 2003 wist Britney ons te verrassen met haar In The Zone album. Het trakteerde op zoveel verschillende genres dat het hiermee uitgroeide tot een van de beste pop albums allertijden. Ditzelfde gebeurd op Glory. In het rijtje van Beyonce’s “Hold Up en Zayn’s “Do Something Good” komt nu ook Britney te staan. Op “Slumber Party” speelt ze namelijk ook met reggae geluiden. Hiermee is het een absoluut hoogtepunt geworden op het album. Een dikke hit in the making. Op “Love Me Down” experimenteert ze met Dancehall geluiden en op “Liar” is het de beurt aan country. Het meest opvallende nummer van het album is echter “Coupure Électrique”. Over een geniale productie zingt de zangeres in zijn geheel Frans. Wauw.

Pop, heel veel pop
Een Britney album zou geen Britney album zijn zonder een flinke overdosis aan pop muziek. Hierin maakt de zangeres een perfecte afweging tussen pop á la “Do Something” en het hedendaagse ‘Major-Lazer-geluid’. Dit laatste komt het best tot zijn recht op “Better”. Dit is dan ook de gedoodverfde tweede single van het album. Grappig want deze en “Slumber Party” zouden zoveel groter kunnen worden dan zijn voorganger “Make Me..”. Met “Do You Wanna Come Over?” worden we blij gemaakt met een échte klassieker. Alle ingrediënten die “Do Something” zo goed maakte zijn verwerkt in het speelse nummer. Zo goed!

Benieuwd? Kopen dat album!

Reageren