FESTIVAL REVIEW: Milkshake 2017

Voorgaande jaren was het stressen om mijn outfit op zich. Dit jaar heb ik heel andere zorgen aan mijn hoofd. Korte of lange broek? Zonnebril of regenjas? Jockstrap of sweatpants? Een dilemma dames en heren.  Goed voorbereid als ik ben neem ik voor de zekerheid alles mee. Met flink wat munten op zak, een zonnebril op mijn hoofd en mijn Britney “Sometimes” promotie shirt aan ben ik er dan toch echt klaar voor; let Milkshake 2017 begin!

Wat me gelijk opvalt is hoe de doelgroep van Milkshake aan het groeien is. Ik kijk om me heen en zie een groep meiden die op vrijgezellenfeest zijn en een groep met stelletjes in hun 40 die gezellig aan de bar een biertje doen. Het begrip ‘For all who love” lijkt voelbaarder dan ooit te voren. Uiteraard begin ik met een wandeling over het festivalterrein. Hoewel er hier en daar wat podia zijn omgewisseld is de setting ongeveer het zelfde als die van het jaar ervoor. Ik mis echter het treintje of de rollerschaatsbaan. Dit is wat Milkshake onderscheid van andere festivals, de speelse en verrassende setting. Dit mag de pret echter niet drukken. Het heeft er alleen maar voor gezorgd dat er meer aandacht is voor decor en outfits. We worden getrakteerd op een supermarkt met ‘boner kaarten en dick boodschappentassen’, een secret Trut stage, een gym bij Vieze Poezendek en schommels bij Supertoys. Love it!

milkshake-2017-83

Hoewel andere jaren de Vieze Poezendek zonder twijfel Cleans favoriet was deden ze het dit jaar iet-wat minder goed. We begrijpen dat “Wild Thoughts” dé zomerhit van dit jaar is, maar moeten we hem dan ook echt tien keer op een dag horen? De andere stages weten me dit jaar beter te pakken dankzij verrassend goede sets. We krijgen de Village People live, pop muziek in een perfecte mix die je laat dansen en zelfs carnavalshits voor de Brabanders onder ons. Variatie genoeg en dus voor ieder-wat-wils. Dit is gelijk de kracht van Milkshake. Het festival kan je niet vervelen; er is te veel te horen, zien en beleven!

milkshake-2017-71

De zaterdag eindigt in harde regen waar Milkshake gelukkig op voorbereid is. Er worden poncho’s aangeboden, staan genoeg tenten en zelfs de buitenstages zijn gedeeltelijk overdekt. Je zou denken dat de regen de pret dus niet kan drukken, helaas doet dit het wel. Veel mensen gaan vervroegd naar huis. Erg jammer, zeker gezien Milkshake er zo goed op heeft ingespeeld. De zondag maakt echter alles goed. De muziek is beter, het weer is fijner, de mensen zijn leuker en het aller belangrijkst de liefde is voelbaar over het gehele terrein.

De 2017 editie van het beste festival van Amsterdam is geslaagd! Gezien het team van Milkshake ons altijd weet te verrassen zeggen wij Milkshake Winter editie please! Bij voorbaat dank. Liefde!

Foto’s door www.momentzfoto.com

milkshake-2017-34

Reageren