FESTIVAL REVIEW: Encore 2017

Ik voel me meer klaar voor een festival dan ooit te voren. Mijn voorbereiding is on point. Mijn research heb ik uitgebreid gedaan tijdens de clubavonden van Encore in de Melkweg. De lyrics van de artiesten uit de steengoede line-up zijn ingestudeerd. Zowel mijn zonnebril als regenjas zijn gereed voor ‘het-geval-dat’. Ik ben er klaar voor; here we come Encore festival!

Het festivalterrein bevind zich in Amsterdam Noord. Tenzij je van zwemmen houd is de enige manier hier te komen via de pont. Gelukkig houd ik niet van zwemmen en neem ik dus de pont. Hier staat namelijk een DJ klaar die alvast de fijnste tunes draait om me klaar te stomen voor het festival. Dit is dan ook gelijk het moment waarop ik het zeker weet; dit festival is mijn geld meer dan waard. Als het feestje al begint voor ik er überhaupt ben kan het alleen maar beter worden toch?

encore-3

Encore bied een alles-in-een pakket aan. Het vind plaats op een perfecte locatie met het mooiste uitzicht dat je je kan wensen voor Amsterdamse begrippen, het is packed met mooie mensen, heel veel dans, en los van goede artiesten is er ook gedacht aan de beste DJ’s om de tussentijd in te vullen. Hoewel ik de kleine letters van het pakket goed heb gelezen is me alsnog een ding ontglipt. Ik heb duidelijk de dress-code niet doorgekregen. Oranje hoodies en Daily Paper kleding is een must. Complimenten aan de Amsterdamse heren van het populaire kledingmerk; het is op Encore meer dan duidelijk dat zij de wereld overnemen. De gemiste kans me te kleden zoals ieder-ander mag de pret niet drukken.

De eerste artiest die voor ons klaar staat is Ray BLK. Deze Britse jongedame zet gelijk een top-show neer. Haar muziek is het perfecte soort om de dag te starten. Het is mellow, laid-back en gelijkertijd vol goede beats om de heupen los te krijgen. Dit blijkt nodig wanneer we in de ‘Back Yard’ staan. Hier krijgen we fijnste Afrikaanse beats tot aan meeslepende Island tunes te horen, Stil blijven staan is dus geen optie. Op het podia van deze stage krijgen we een hoogtepunt van de dag te zien. Stefflon Don neemt de stage over met haar mix tussen hip-hop en dancehall. De Briste dame, met Nederlandse afkomst, weet hoe ze een show neerzet. Wow, de hele zaal staat te springen en mee te zingen. Haar nieuwe single “Hurtin’ Me” valt goed in de smaak.

encore-1

Het échte hoogtepunt deze avond is het optreden van Russ. Gezien ik aanwezig was bij zijn vorige concert weet ik wat me te wachten staat. Stiekem hoop ik dat het dit keer even goed of zelfs beter is. Deze wens maakt de getalenteerde alleskunner waar. Hij laat elke fan in de zaal op zijn hardst meezingen en zorgt ervoor dat elke niet-fan dit wel is wanneer de show is afgelopen. Het enige wat ik nog kan wensen is dat de hele wereld kennis maakt met deze held.

De grote afsluiter van de avond is Tory Lanez. Gelijk is duidelijk waarvoor de meeste mensen hier zijn gekomen; voor deze man! Het is zó druk dat het bijna onmogelijk is de superster te zien. Gelukkig krijgen we in elk geval mee dat het de moeite waard is tot het eind te blijven. Wat een show!

We kunnen maar een ding zeggen; Encore is hét beste festival voor elke hip-hop en urban liefhebber. Top organisatie, goede line-up en fijne mensen. Liefde!

encore-2

Foto’s van Encore’s officiële Instagram pagina.

Reageren