Eindejaar lijstje: Best Video 2013

2013 komt bijna aan zijn einde. De eindejaar lijstjes duiken deze maand overal op. Uiteraard kan Clean niet achterblijven. Wij verklappen deze week onze favorieten binnen de categorieën Best Pop, Best Urban, Best New, Best Video en Best Underrated.

10. Solange – Lovers In The Parking Lot
Geen groot concept, geen grote set en geen spraakmakende beelden. Nee, gewoon Solange die haar dansjes doet in een gesloten overdekt winkelcentrum. Het is allemaal zo stijlvol en perfect geschoten. Wij houden van Solange dansjes. Dit verdiend een plekje in onze top tien!

9. Selena Gomez – Come & Get It
Oké, dit is zeker niets speciaals maar het is oh zo mooi geschoten. Daarnaast zien we Selena Gomez all grown up als bloedmooie vrouw. Alleen dat geeft de video al perfectie.

8. Lorde – Team
Lorde is een van de doorbraak artiesten in 2013. Van ons krijgt ze vooral credits voor haar laatste video. In de video voor “Team” zien we een perfect uitgedacht concept waarin veel jongeren zich kunnen verplaatsen. En dit is ook nog eens allemaal in een stijlvol jasje gegoten. Perfecte video voor prefecte muziek.

7. Katy Perry – Roar
Katy Perry laat zien hoe je een pop video maakt. Alles klopt in deze video, je zou bijna denken dat je een Disney film bekijkt. Tarzan in real-life met een wel heel knappe Jane. Voor velen zal deze hoog eindigen in het eindejaar lijstje wanneer het op video’s aankomt. En verdiend!

6. Robin Thicke ft. T.I. & Pharrell – Blurred Lines
Geen “Blurred Lines” voor Robin Thicke en zijn spraakmakende video. Nee, gewoon mooie modellen die niets te verbergen hebben. Alle kleren gaan uit en T.I. doet zelfs een dansje. Dit levert niet alleen talloze parodieën op maar ook een dik verdiende hit!

5. Ciara ft. Nicki Minaj – I’m Out
Potverdikkie, deze video blijft fijn. Ciara levert altijd een perfect plaatje af wanneer het op visueel beeld aankomt. Er is geen enkel andere artiest die kan dansen zoals Ciara dat doet. Dit is haar onderscheiding tussen de grote massa vrouwelijke artiesten binnen de urban muziek. Deze staat in ons geheugen gegrift.

4. Natalia Kills – Saturday Night
“Wauw.” Dat was wat ik dacht toen ik met open mond voor de eerste keer naar de video van “Saturday Night” keek. Natalia Kills verteld haar verhaal openhartig op het nummer en met de video weet ze ons ook visueel mee te nemen in haar jeugd. De zangeres geeft het perfecte voorbeeld hoe een video perfect aan kan sluiten bij de muziek. Steengoed dit.

3. Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us
Bekijk de video maar gewoon nog een keer. Dat bespaard ons de moeite je te overtuigen waarom juist deze video in de top drie moet staan!

2. Iggy Azalea – Change Your Life
Iggy Azalea leverde ons al eerder goede video’s af, toch kwam deze video als een verrassing. “Change Your Life” is geweldig. Alles klopt! Van concept tot aan setting tot de styling Iggy. En dan ook nog eens steengoede muziek om het verhaal van de video te leiden. Heerlijk!

1. Miley Cyrus – Wrecking Ball
Hier ga ik uiteraard niet meer woorden aan vuil maken dan nodig is. Geniaal.

Reageren