Eindejaar lijstje: Best urban 2015

15. Janet Jackson – No Sleeep
In 2015 mochten we getuigen zijn van de comeback door een legende. Janet Jackson bracht je een nieuw album met als eerste single het fijne “No Sleeep”. Het was precies wat je niet van de zangeres had verwacht en hierdoor verrassend goed. Nét te klein voor een plaatsje in ons top 10, maar zeker groot genoeg om genoemd te worden als een van onze favorieten van afgelopen jaar.

14. Chris Brown & Rihanna – Put It Up
Op nummer veertien vind je het enige niet officieel uitgebrachte nummer. Chris Brown en Rihanna zijn namelijk voor de zoveelste keer samen de studio ingedoken. Dit keer voor Chris zijn nieuwe album. Het nummer lekt echter veel te vroeg en verschijnt niet op zijn album. Geen probleem voor ons. Wij hebben namelijk het hele jaar kunnen genieten van een, voor ons, urban klassieker. Dit is dan ook gelijk het juiste woord. Het voelt als een puur duet zoals we dat ooit gewend waren.

13. Pia Mia ft. Chris Brown & Tyga – Do It Again
Dat wij fan zijn van Pia Mia hebben we nooit verborgen gehouden. Het is dan ook geen verrassing dat we de jongedame een plaatsje geven in ons eindejaar lijstje. De zangeres scoorde een hit samen met Chris Brown en Tyga. Uiteraard zat het succes hem mede in de herkenbare refrein. Summer anthem!

12. Sevyn Streeter ft. Chris Brown – Don’t Kill The Fun
Ja dat zie je goed, dankzij zijn Sevyn Streeter samenwerking staat Chris Brown drie keer in ons eindejaar lijstje. Zijn hoogste positie heeft hij te danken aan zijn protégé. De zangeres wist ons te verrassen met het unieke “Don’t Kill The Fun”. Een verrassend goed nummer dat inzetbaar is als fijn cocktail nummer maar ook zeker in de clubs!

11. Ciara – I Bet
Ciara zal 2015 niet herinneren als een van haar fijnere jaren. De zangeres ging namelijk scheiden van haar man Future. En dat terwijl ze nog maar net een kindje hadden gekregen. Dat kan niet makkelijk zijn. Gelukkig zet ze haar negatieve ervaring om in goede muziek. Met “I Bet” laat Ciara zich van haar persoonlijkste en breekbaarste kant ooit horen, En dat werkt, we love it!

10. Alessia Cara – Here
Alessia Cara is in de race hét geluid van 2016 te worden dankzij de BBC. Of ze er met deze prijs vandoor gaat is nog niet bekend. Wel is bekend dat ze dankzij haar debuutsingle onze top 10 behaald. Wij zijn met name fan van de lyrics waarmee de jongedame zich weet te onderscheiden van andere urban zangeresjes. Fijn Alessia!

9. G-Eazy ft. Bebe Rexha – Me, Myself & I
G-Eazy laat zichzelf van zijn beste kant horen. Op commercieel gebied dan. Samen met Bebe Rexha deed hij een serious attempt een van hip-hops grootste hits te scoren dit jaar. Zoals gewoonlijk is het nummer langzaam aan het stijgen, maar dat zit uiteindelijk wel goed. Bij ons gaat het gelukkig allemaal wat sneller. Hoi G-eazy!

8. Diddy ft. Pharrell Williams – Finna Get Loose
Diddy en Pharrell gaven ons die serieuze throwback feeling met hun nieuwe muziek. Op “Finna Get Loose” horen we beats die je doen denken aan de tijd waarin The Neptunes de hitlijsten aanvoerde. De tijden waarin hip-hop zich focuste op dans. Diddy maakt dan ook duidelijk dat hij deze heeft gemaakt voor alle dansers. Wij dansen vrolijk mee.

7. Drake – Hotline Bling
Een dansje, irritant catchy lyrics en Drake. Moeten we nog meer zeggen?

6. Jidenna ft. Kendrick Lamar – Classic Man
Jidenna laat zien hoe je een debuut moet maken. Onder leiding van Janelle Monae maakt de classy rapper zijn entree in de muziek wereld. Dit doet hij met zijn aanstekelijk goede “Classic Man”. Wanneer de remix met Kendrick Lamar werd uitgebracht wisten we het helemaal zeker. Dit verdiend een plaatsje in onze eindejaar lijst!

5. Fetty Wap – Trap Queen
Hip-hops grootste hit van dit jaar is ongetwijfeld in handen van Fetty Wap. Met “Trap Queen” staat hij al weken lang in de Amerikaanse hitlijsten. Na het succes van zijn debuut volgde nog veel meer hits. Zijn succes lijkt niet te stoppen. Jaaaaaahaaaa.

4. Lauv – Reforget
In een lijst vol stampende beats en agressieve raps moeten we plaats maken voor wat fijne soulvolle muziek. Nieuwkomer Lauv zorgt hiervoor. De zanger brengt je het 90’s urban gevoel verpakt in de soulvolle en rakende vocalen van de zanger. Wij zijn fan en wachten vol liefde op zijn debuut album. Zo fijn!

3. Rihanna – Bitch Better Have My Money
Heel de wereld is aan het wachten tot Anti, het nieuwe album van Rihanna dropt. Om het wachten te verzachten kun je “Bitch Better Have My Money” keer op keer afspelen. Het fijne is namelijk dat het nooit gaat vervelen. Draai dit in de club en je hebt ongetwijfeld je dansvloer vol. Overigens had de zangeres met de video een van de meestbesproken video’s in handen. Bitch better have my album!

2. Vic Mensa ft. Kanye West – U Mad
Potverdorie, Vic Mensa maakte ons afgelopen jaar héél blij. Zijn “U Mad” is het beste in hip-hop wat dit jaar je bracht. Dit zit hem in de stampende productie en agressieve raps. Voeg hier Kanye’s bijdrage aan toe en het totaalplaatje is compleet. Jezus wat een hit!

1. Tinashe – All Hands On Deck ft. Iggy Azalea / Party Favors ft. Young Thug
Tinashe doet haar kunstje van 2014 nog eens over. In 2014 voerde ze ons eindejaar lijstje namelijk aan met haar “2 On”. Dit jaar doet ze dit met “All Hands On Deck” en “Party Favors”. Sorry jongens, wij kunnen geen keuze maken. Beide zijn onze anthems van het jaar. Speel het en je hebt ons te pakken. We zingen uit volle borst mee en doen haar choreografie met liefde na. Tinashe is alles wat urban muziek nu nodig heeft. Zoveel liefde voor haar muziek!

Reageren