Eindejaar lijstje: Best pop song 2015

15. Elliphant – Love Me Badder
Dit jaar bracht Elliphant je het geniale “Love Me Badder”. De reggae beïnvloedde liefdes ballad is er een waar Rihanna jaloers op mag zijn. Los van de fijne muziek was het ook in bezit van een van de beste pop video’s dit jaar. Wat een pareltje! Clean had dit jaar zelfs de kans om met de zangeres op de bank te zitten. Het interview nog niet gelezen? No worries! Het is nog niet te laat.

14. Selena Gomez ft. A$AP Rocky – Good For You
2015 mag de boeken in gaan als het jaar waar Selena uitgroeide tot échte popster. Begrijp ons niet verkeerd, niemand is een grotere fan van de bubblegum popmuziek die de zangeres maakte. Met haar comeback laat ze echter horen wie ze is als artiest. Dit doet ze met muziek die voor haar vocalen zijn gemaakt. Een sexy Selena die samen met A$AP de charts veroverd. Wij krijgen er nog steeds geen genoeg van. Terecht de grootste hit van haar carrière.

13. The Weeknd – Can’t Feel My Face
Wanneer je over tien jaar aan muzikaal 2015 denkt, denk je aan The Weeknd. De zanger nam de hele wereld over met zijn hits. “Can’t Feel My Face” doet ons denken aan wat Michael Jackson zou doen wanneer hij nog muziek kon maken. Een groter compliment kunnen we denk ik niet geven.

12. Troye Sivan – Wild
Hoewel Troye Sivan’s avontuur nog maar net is begonnen scoort hij bij ons al een van hoogtepunten van 2015. Zijn video serie rondom zijn single zijn ongetwijfeld het beste wat pop video’s a la 2015 je te bieden had. Gelukkig kwamn dit keer op keer gepaard met steengoede muziek. Het beste hiervan is toch wel “Wild”. Wat een dijk van een hit.

11. Ellie Goulding – Love Me Like You Do
Fifty Shades Of Grey mag blij zijn met Ellie Goulding. De zangeres zorgde voor de extra promotie dankzij haar steengoede ballad “Love Me Like You Do”. Al is het naar onze mening niet het beste wat de zangeres ooit heeft gemaakt. Het is zeker het beste commerciële popnummer dat ze ooit heeft gemaakt. Groter dan dit kan bijna niet. Uiteraard heeft ze dit mede te danken aan Max Martin die later voor nog een hit zorgde dankzij “On My Mind”. 2015 was zonder twijfel een groot jaar voor de zangeres!

10. Rihanna, Kanye West & Paul McCartney – FourFiveSeconds
Muzikaal 2015 ging goed van start dankzij de comeback van Rihanna. De superster dook de studio in met Kanye West en Paul McCartney, die volgens de fans zomaar eens heel groot zou kunnen worden dankzij Rihanna (blijft hilarisch). “FourFiveSeconds” was alles wat je niet van de zangeres had verwacht. Het is rauw, puur en pop muziek op zijn best. Klassieker!

9. Sam Hunt – Take Your Time
Ineens is hij daar. Een knappe man weggelopen bij het leger om ons hart te laten smelten met zijn muziek. Sam Hunt laat horen dat country muziek ook werkt in andere landen dan Amerika. Zijn “Take Your Time” is uniek dankzij de keuze om te praten in plaats van zingen gevolgd door een refrein dat je uit volle borst wilt meezingen. Sam, wij zijn verliefd op je!

8. ZHU ft. AlunaGeorge – Automatic
Dit is er zo eentje die keer op keer de kippenvel op mijn lijf zet. De productie op “Automatic” is zo slim en goed in elkaar gezet. Voeg hier de vocalen van Aluna aan toe en je hebt ons blij. Het einde van het nummer zorgt ervoor dat het nummer met gemak zijn achtste plaats in ons eindejaarslijstje wint. Wat een nummer!

7. TOTEM – All Falls Down
Wauw. Dit noemen wij een debuut. TOTEM weet zijn naam te vestigen op ons kantoor door zijn briljante “All Falls Down” te laten horen. Het nummer is alles wat je wilt en zoveel meer. Het verbaasd ons dat dit niet grootser is opgepikt. De emotie, het refrein, de opbouw en oh deze vocalen. Wauw.

6. Little Mix – Black Magic
Als we eerlijk zijn zou “Black Magic” eigenlijk op nummer 1 moeten staan. Het is de pop rubriek en poppier dan dit word het niet. Het viertal bracht je het meest catchy nummer van 2015. Het nummer werd je gebracht met een pop video zoals deze hoort te zijn en optredens overal met keer op keer perfecte vocalen en choreografie. Ja jongens, dit is popmuziek gebracht zoals we het kennen uit Britney’s betere tijden.

5. Hopium – Right Now
Onze top 5 begint met de Australische nieuwkomers Hopium. Het duo laat je horen wat perfectie is op “Right Now”. Perfectie in productie, perfectie in vocalen en perfectie in teksten. We kunnen er dan ook niets aan doen dat we Kanye West zien fantaseren dat het zijn nummer was. Wij hebben dit jaar intens genoten van de muziek van deze mannen.

4. Snakehips ft. Tinashe & Chance The Rapper – All My Friends
Het is al weken lang ons favoriete nummer; “All My Friends”. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe goed we dit nummer vinden. Wel in verhalen. Waar we ook zijn, wanneer we dit nummer op zetten word er altijd gevraagd “Van wie is dit nummer? I love it!”. Dat zegt genoeg toch? Het enige wat ons nu nog te doen staat is wachten tot het ons kikkerlandje eindelijk binnen komt.

3. Justin Bieber – Sorry
Oké, we zeiden net dat het het jaar van The Weeknd was. Maar deze titel moet hij wel delen met Justin Bieber. De meeste gehate zanger toverde zichzelf dit jaar om tot een recordbrekende lieveling bij het grote publiek. Dit deed hij met zijn hits “What Do You Mean”, “Love Yourself” en “Sorry”. Laatstgenoemde is zonder enige twijfel onze favoriet. Het maakt ons blij en zorgt dat we opstaan om te dansen. Nu 3FM bekend heeft gemaakt dat “Children” de eerste Megahit van het jaar is lijkt het erop dat de Bieber Fever nog lang niet voorbij is.

2. Rudimental ft. Anne-Marie & Will Heard – Rumour Mill
Jezus, Rudimental is geniaal. Wanneer je de band live ziet wordt dit bevestigd, maar ook wanneer je hun muziek beluisterd. Ze scoorde mega hits op hun debuut album. Het werd dit jaar echter allemaal alleen maar beter met het tweede album. En dan met name op “Rumour Mill”. Op het nummer laten de mannen hun diversiteit horen. Daarnaast word back-up zangeres Anne-Marie eindelijk in de spotlight gezet. Voeg hier het gastoptreden van de ongelofelijk goede Will Heard aan toe en je hebt de tweede beste hit van 2015. Liefde!

1. James Bay – Hold Back The River
Afgelopen jaar maakte James Bay zijn entree in de muziekwereld. Dit deed hij met “Hold Back The River”. Dit zorgde niet alleen voor zijn eerste grote hit, het was tegelijkertijd het moment waarop je wist dat deze man een blijvende naam is in de muziekwereld. Dit nummer is zo ongelofelijk goed dat het nog jaren zal voelen alsof je het voor de eerste keer hoort. De vocalen die je keer op keer weten te raken, dat refreintje dat steeds weer vast zal zitten in je hoofd. Voor Clean is dit de soundtrack van 2015. Wanneer we dit schreven stond het kippenvel op ons lijf.

Reageren