Eindejaar lijstje: Best Pop 2016

20. Tinashe – Superlove
We openen onze eindejaar lijstje met Tinashe. De zangeres bracht dit jaar haar meest poppy track ooit uit. Voor “Superlove” werkte ze samen met hitmakers Tricky Stewart en The Dream. Helaas werkte hun magie iets minder goed voor de zangeres. Geen probleem, Clean geniet er van. Zeker van de video!

19. Hailee Steinfeild & Zedd – Starving
Het duurde even maar met “Starving” heeft Hailee Steinfeild toch écht haar eerste dikke hit in handen. Samen met Zedd laat ze horen dat akoestische geluiden best samen gaan met dance beats. Het is overigens het catchy refrein wat het nummer zo goed maakt. Dit nummer heeft zo’n hoog ‘meezing-gehalte’. Fijn, heel fijn!

18. Zara Larson – Ain’t My Fault
In 2016 maakte de hele wereld kennis met pop prinsesje Zara Larson. Zweden wist natuurlijk al lang dat ze een grote ster in de making in huis hadden. Wij mochten dit jaar dan ook eindelijk genieten van haar grootste hits in onze hitlijsten. Een van deze hits is het sassy “Ain’t My Fault”. Met dit uptempo nummer heeft ze het meest zelfverzekerde nummer in handen. Oh, en ook de meest hypnotiserende beats.

17. Kanye West – Fade
Hoewel het geen hit werd stond het gehele internet op zijn kop. Wat zeg ik? Internet, zeg maat gerust de hele wereld. Dankzij de video voor “Fade” werd de hele wereld herinnert aan wie Teyana Taylor ook alweer is. Een afgetrainde, getalenteerde zangeres en danseres. De video voor het nummer is misschien wel de meest memorable uit 2016. Maar laten we de muziek niet vergeten. De met sample overladen hit is namelijk heerlijk!

16. Tove Lo – Cool Girl
“Imma cool girl, imma imma cool girl!”. Zullen we er nog meer woorden aan vuil maken?

15. Dua Lipa – Blow Your Mind (Mwah)
Als de andere 14 nummers niet bestonden was Dua Lipa onze absolute nummer 1. Oké, dit klinkt eerder negatief dan positief maar we bedoelen het goed. In principe is Dua een van de weinigen die zich echt aan het genre pop muziek heeft gewaagd zonder te spelen met te veel andere genres. Deze nieuwkomer weet wat pop is. Met “Blow Your Mind (Mwah)” scoorde ze gek genoeg niet haar grootste hit. Wel liet ze horen hoe goed het voelt een harde klap in je gezicht te krijgen met goede pop muziek.

14. Bibi Bourelly – Sally
De interviews met Bibi Bourelly stroomde binnen wanneer de zangeres Rihanna’s “Bitch Better Have My Money” schreef. Grappig, want dit is niets vergeleken met wat de zangeres écht in huis heeft. Gelukkig mocht ze ook dit laten zien in 2016. Ze bracht een flinke hand vol aan muziek uit dit jaar. Waaronder onze favoriet “Sally”. Een funky nummer met een ode naar de jaren waar je grootouders op de dansvloer stonden te twisten. Niet alleen laat Bibi horen hoe je een hit moet maken maar ook zeker haar diversiteit. Puur talent.

13. HONNE & Izzy Bizu – Someone That Loves You
Wanneer dit nummer begint te spelen tovert het gelijk een glimlach op onze gezicht. Dit nummer is zo uplifting, positief en dromerig in goede zin. HONNE bereikt samen met Izzy Bizu nieuwe hoogtes wanneer ze zingen op “Someone That Loves You”. Dit is zo’n nummer dat je gewoon moet beluisteren. Laten wij er maar niet meer woorden aan vuil maken.

12. JMSN – Hypnotized
Hoera! Dit jaar bracht JMSN zijn nieuwe album It Is. uit. En ja je raad het goed. Dit is zijn beste album dusver. Op het album vind je de single “Hypnotized”. En ja je raad het goed. Dit is zijn beste single dusver. De dagen waarin de zanger dikke hits wil scoren heeft hij al lang achter zich gelaten. Dit geeft zijn muziek waarschijnlijk dat échte gevoel. Dit is steengoed.

11. Kiiara – Gold
De doorbraak hit van het jaar? Die is in handen van Kiiara. Met haar “Gold” geeft ze je beats die je nooit eerder hoorde. Dit overgoten met twijfelachtige vocalen die het juist oh-zo-fijn maken. Tot nog toe viel vooral Amerika voor de charme van deze nieuwkomer. Maar geen zorgen, de rest van de wereld volgt nog wel.

10. JoJo – Good Thing
De top 10 begint met de beste comeback van het jaar 2016. JoJo is terug! De zangeres heeft ein-de-lijk haar derde studio album uitgebracht. En het is alles waar je op hoopte! Los van alle steengoede nummers waarop de vocalen van de zangeres het kippenvel op je lijf zetten staat er een nummer op waarbij je gelijk uit je stoel springt om te dansen. Samen met MNEK levert de zangeres je het nummer af waarvan we met zijn allen mogen hopen dat het snel naar de radio word gestuurd. “Good Thing” kan ongetwijfeld de grote doorbraak hit van de “Leave (Get Out)” zangeres worden. Wereldwijd.

9. Ariana Grande – Be Alright
Het was even flink twijfelen. Doen we “Into You” of “Side To Side”? Geen van beide! Onze favoriete Dangerous Woman track is overduidelijk “Be Alright”. Het nummer speelt zo goed met minimalistische dance beats, het is zo verleidelijk. Wauw. Voeg hier het perfecte optreden aan toe bij SNL en je behaald de top 10 van 2016.

8. Britney Spears & Tinashe – Slumber Party
Britney Spears is dit jaar dan eindelijk écht terug. En beter dan ooit te voren. Potverdorie wat een comeback. Hoewel we echt mega fan zijn van de G-Eazy samenwerking “Make Me (Ooh)” is het “Slumber Party” die onze top 10 behaald. Met haar feestje mag ze zich samen met Zayn en Beyoncé in het rijtje ‘populaire-reggae-beïnvloedde-muziek” plaatsen. Alsof de solo versie nog niet goed genoeg was werd voor de single versie de hulp van Tinashe ingeroepen. Tja, dan heb je ons al helemaal te pakken. Mag dit a.u.b. weer eens een top 10 hitje voor Britney worden?

7. Beyoncé – Hold Up
Beyoncé speelde dit jaar een slim spelletje. Ze bracht haar tweede verrassing album uit. En dit keer gebruikte ze zoveel genres dat ze zomaar eens de geschiedenisboeken in kan gaan. Grote kans dat ze bij de Grammy’s in de meest diverse categorieën ooit genomineerd gaat worden. Wij houden het bij ons favoriete pop nummer van de zangeres. Samen met Diplo zingt de “Drunk In Love” hitmaker hoe haar man Jay-Z haar bedriegd. Hiermee heeft ze een iconische hit te pakken. Het hele internet stond op zijn kop. En terecht; wat een hit!

6. KDA & Tinashe – Just Say
Vanaf die eerste beat voelen we ons gelijk goed. Heel goed. Dit is zo’n beat die diep in je lichaam gaat zitten en ervoor zorgt dat je met geen mogelijkheid stil kunt zitten. Mogen we KDA hiervoor gelijk complimenteren? Laten we dan gelijk verder gaan met de koningin op dit nummer. Al jaren staat deze zangeres aan top van onze favorieten lijst en ook dit jaar is ze alleen al in de pop lijst drie keer te vinden. “Hoe dan!?” hoor ik je denken. Het kunstje van Tinashe is om met zoveel mogelijk genres te experimenteren. Hierdoor werkt ze met veel verschillende artiesten samen wat op zijn beurt weer zorgt voor verrassend goede muziek. “Just Say” is onze absolute jam!

5. Zayn – Do Something Good
2016 gaat de boeken in als het jaar waarin Zayn One Direction verliet om zijn solo carrière te beginnen. Tegelijkertijd gaat het de boeken in waarin hij zijn eerste grote hit te pakken heeft. Met “Pillowtalk” wist de zanger iedereen te overtuigen waarom het een goede keuze was solo te gaan. Mocht je denken dat deze hit het beste is wat de zanger in huis heeft heb je het mis. Achteraan op het album vind je het meer dan perfecte “Do Something Good”. In een jaar waarin reggae en dancehall geluiden groot succes boekte is dit onze favoriet binnen dit populaire genre. De toeters in combinatie met de hese vocalen geven ons alles wat we willen. Voelen jullie ook die festival kriebels door je lijf gaan?

4. Selena Gomez – Hands To Myself
De laatste tijd staat Selena Gomez veelal in het nieuws vanwege haar check in bij de afkickkliniek. Haar gezondheid lijkt haar muziek te over schijnen. Aan ons de taak jullie te herinneren aan de goede muziek die de zangeres dit jaar uitbracht. De derde single van haar hit album Revival was misschien wel de beste. Met “Hands To Myself” gaf ze ons een unieke beat, goede teksten en verleidelijke en tevens goede vocalen. Tja, het werd niet voor niets een dikke hit.

3. Shawn Mendes – Mercy
Shawn Mendes groeide binnen korte tijd uit tot een van ‘s werelds grootste popsterren. De ene na de andere hit en twee dikke succes albums. Zijn meest recente singles zet ons het kippenvel op het lijf. Op een goede manier. Op “Mercy” horen we Shawn op zijn emotioneelst. Hij schreeuwt letterlijk de gevoelens uit zijn lijf. En wauw, dat klinkt heel goed. Niet alleen raakt het ons het doen ons ook geloven dat de zanger nog een hele mooie, succesvolle toekomst voor zich heeft liggen. Wat een held!

2. Fifth Harmony – Work From Home
Bij de eerste luisterbeurt van “Work From Home” dachten we “Haha, alsof dit een hit kan worden.” Na drie luisterbeurten zeiden onze gedachten nog maar een ding; “Work work work”. Fifth Harmony heeft met hun Ty Dolla $ign hun grootste hit zover in handen. Ondanks Rihanna’s “Work” die tegelijkertijd werd uitgebracht lukte het de vijf dames groot succes te boeken met hun ‘werk-lied’. Hiermee was ‘work’ waarschijnlijk het meest uitgesproken woord van 2016.

1. Rihanna – Love On The Brain
Het jaar 2016 begon goed. Rihanna bracht in januari eindelijk haar lang verwachte achtste album Anti uit. Op het album vinden we onder andere de grote hits “Work” en “Needed Me”. Los van de hits vinden we ook onze nummer 1 pop nummer op het album van de zangeres. “Love On The Brain” is pure perfectie. Een klassieker. Elke beat, elk woord en elke noot is spot on. De vocale productie op dit nummer is er een waar je U tegen zegt. Dit U zeggen mag je nog eens doen wanneer Rihanna deze vocalen live na bootst. Mocht er een categorie ‘Beste Live Performance’ zijn had ze ook deze gewonnen met haar optreden van het emotionele nummer bij de Billboard Awards. Ja, dit was zonder twijfel het allerbeste pop nummer dit jaar.

Reageren