Eindejaar lijstje: Best Pop 2013

2013 komt bijna aan zijn einde. De eindejaar lijstjes duiken deze maand overal op. Uiteraard kan Clean niet achterblijven. Wij verklappen deze week onze favorieten binnen de categorieën Best Pop, Best Urban, Best New, Best Video en Best Underrated.

10. Lady Gaga ft. R. Kelly – Do What U Want
Dit is fijn. Twee artiesten waarvan je het totaal niet verwacht duiken samen de studio in. Met resultaat. “Do What U Want” is een pop samenwerking zoals deze hoort te zijn. Catchy, goede vocalen en het beste van beide artiesten wordt naar boven gebracht. De aankomende video werd opgenomen door Terry Richardson. Kom maar op met die video!

9. Leah Labelle – Lolita
De vrouwelijke versie van Robin Thicke’s “Blurred Lines”. Dit had zo een dikke hit moeten worden. Helaas. Om de teleurstelling voor Leah wat kleiner te maken geven wij “Lolita” een plekje in ons eindejaar lijstje. Daarnaast krijgt ze van ons de titel voor meest beluisterde nummer in 2013, als we onze persoonlijke Last.fm moeten geloven.

8. Ariana Grande ft. Mac Miller – The Way
Ineens was ze daar; Ariana Grande. De roodharige actrice weet heel de wereld met een nummer te overtuigen van haar kunnen. Haar vocalen gaan waar geen andere popster kan komen. Op een iemand na: Mariah Carey. De vergelijkingen zijn dan ook snel gemaakt. Er is echter een groot verschil tussen de twee zangeressen. Ariana weet hoe ze in 2013 een dikke hit kan scoren met zowel haar debuut single als haar album. “The Way” is zonder twijfel een van onze favorieten dit jaar!

7. Karmin – Acapella
Clean was nooit zo’n groot fan van Karmin. Begrijp ons niet verkeerd, de covers die ze deden waren heerlijk. Het bleek achteraf echter slechts een aanloop te zijn naar teleurstellende originele muziek. De eerste single van het opkomende album maakte ons daarentegen gelijk weer fan. Net als Little Mix heeft ook dit duo niet veel nodig om een goed popnummer in elkaar te zetten. Alles doen ze acapella overgoten met catchy en speelse vocalen.

6. Jessie Ware – Imagine It Was us
Velen artiesten gingen haar al voor en probeerde het disco geluid opnieuw uit in 2013. Er was echter niemand die het kon zoals Jessie Ware dat kan. Waar ze normaal bekend staat om haar achtervolgende, duistere pop nummers voor de alternatieveling gooide ze het eenmalig over een andere boeg. Op “Imagine It Was Us” worden we getrakteerd op disco anno 2013 op zijn best. Heerlijk!

5. Miley Cyrus – Wrecking Ball
Of we nou willen of niet Miley Cyrus moet in de lijst staan. Er was dit jaar geen ontkomen aan de pop-prinses. Voor velen was ze de verrassing van het jaar, positief of negatief. En hoe je er ook over denkt; Miley lacht het hardst. Met “Wrecking Ball” scoorde ze één van de grootste hits in 2013. Om nog maar te zwijgen over de video die niemand van ‘onze generatie’ ooit zal vergeten.

4. Ellie Goulding – Burn
Ellie Goudling heeft een lange weg bewandeld voor ze die ene nummer 1 hit scoorde. Dit jaar was het zo ver. Een dik verdiende hit, want zeg nou zelf; wat had er beter gekund aan “Burn”? Juist, helemaal niets! Fijne aan dit nummer is dat je weet dat geen andere artiest dit nummer had kunnen zingen zoals Ellie dat doet. “Burn” is haar op het lijf geschreven.

3. Kat Dahlia – Clocks
Niet alleen haar aanwezigheid is een aanwinst voor de muziekindustrie, ook haar muziek doet wonderen. Met “Clocks” levert ze ons wat je kunt noemen pop-perfectie. Nergens voelt het nummer als iets wat we eerder hebben gehoord. Het is alles wat je wilt; een fijne aanloop naar het refrein, een refrein wat uit volle borst mag worden meegezongen en een stem waarbij je de emotie al voelt bij de studio opname. Bedankt Kat Dahlia!

2. Rihanna & Mikky Ekko – Stay
Een badkuip, Rihanna in d’r nakie, een gastoptreden van Mikky Ekko en de beste remix van het jaar dankzij Branchez. Moeten we nog meer woorden vuil maken aan de beste ballad van 2013?

1. Little Mix – Move
Wie had dat verwacht? Het door X-Factor samengestelde groepje Little Mix is de verrassing van 2013. De dames brengen ons precies wat niemand had verwacht. En er was niet eens veel voor nodig. Wat simpel handgeklap, een koeienbel en hier en daar steengoede vocalen. Oké, de fijne video hielp ook een handje mee. En tja, dit optreden zullen we ook niet snel vergeten. Ja, dit is ongetwijfeld hét popnummer van 2013 voor Clean.

Nét niet gehaald
Haim – Falling, Ciara – Overdose, Selena Gomez – Slow Down en Birthday, Little Nikki – Little Nikki Says, Natalia Kills – Problem en John Newman – Love Me Again.

Reageren