Eindejaar lijstje: Best New Artist 2016

10. Louisa Johnson
De winnares van X-Factor 2015 bracht dit jaar eindelijk haar muziek uit als nieuwe artiest. Haar eerste geluid kwam als samenwerking met Clean Bandit. “Tears” werd een dikke hit maar bleek slechts een opwarmertje. Het allereerste nummer van haar debuut album is het grootse “So Good”. Hoewel dit misschien niet de hit werd waarop gehoopt werd heeft ze zeker laten horen dat ze een artieste is om in de gaten te houden voor 2017.

9. Bibi Bourelly
Bibi Bourelly bewees dit jaar dat ze een getalenteerde nieuwkomer is. Niet alleen schreef ze muziek voor Rihanna ook liet ze haar eigen muziek horen aan de wereld. Met deze muziek werd gelijk duidelijk hoe veelzijdig de artiest is. Van emotionele ballads tot duistere alternatieve urban en van akoestische pop geluiden naar een throwback tot de twist dagen. We kunnen je maar een ding vragen, houd Bibi in de gaten het komende jaar.

8. Kehlani
Met Kehlani gaan we een beetje valsspelen. Eigenlijk zou de zangeres vorig jaar al in onze ‘Best New Artist’ lijstje hebben moeten staan. Op een of andere manier werden we echter pas dit jaar verliefd op haar. Vreemd, gezien haar tweede EP onlangs werd genomineerd voor twee Grammy’s. Maar ach, haar debuut album moet nog uitkomen dus dat is reden genoeg om haar dit jaar alsnog de hemel in te prijzen. Voor dit nieuwe album is ze momenteel hard aan het werk. De ene na de andere nieuwe video vliegt om je oren. Dit kan niet anders dan een hit album worden.

7. Wizkid
2016 was een goed jaar voor Wizkid. Hoewel de Nigeriaanse zanger al bezig is sinds 2001 was het pas dit jaar dat hij in de schijnwerpers kwam te staan. En dan hebben we het nog geen eens over zijn eigen muziek. Nee, het waren zijn samenwerkingen waarmee hij wereldwijd succes wist te boeken. Hij is onder andere te horen op Drake’s nummer 1 hit “One Dance” en op het zomerse “Mamacita” van Tinie Tempah. Beide nummers zijn te vinden in onze ‘Best Urban’ lijst. Wizkid als artiest mag uiteraard niet ontbreken.

6. Hailee Steinfeld
Van actrice tot zangeres, het bekende verhaal. Grootheden als Ariana Grande en Selena Gomez waren Hailee Steinfeld al voor met het succesverhaal. Maar de nieuwe zangeres is zeker goed bezig in hun voetsporen te treden. Het gaat haar zelfs allemaal nog iets beter af dan haar voorgangers. De eerste twee dikke hits heeft ze namelijk al op zak. “Love Myself” en de huidige “Starving” zijn wereldwijd in de top 10 te vinden. Wij zien een mooie toekomst voor dit popsterretje.

5. Tory Lanez
Drie singles op rij die allen even lekker zijn. Onze favoriet “LA Confidential” werd eerder al besproken in de ‘Best Urban’ lijst. De grote favoriet onder het publiek is echter “Luv”. Dit werd zijn grootste hit en zelf genomineerd voor een Grammy. Of hij deze gaat winnen moet nog geen blijken. Tot die tijd maken wij hem vast blij met een vijfde plaats in onze top 10.

4. Alessia Cara
Alessia Cara is het soort zangeres waarvan je ouders willen dat je naar haar luistert. Zeker in Amerika. Geen seksueel getinte songteksten en zeker geen platenmaatschappij die haar zo naakt mogelijk in de media zet om te verkopen. Nee, gewoon een zangeres met een goede stem en een boodschap. Gek genoeg is dit wat Alessia zo uniek maakt . Zeker wanneer we het over 2016 begrippen hebben. Met support van onder andere Taylor Swift, Ellen en JoJo werd de zangeres een van de beste nieuwkomers dit jaar.

3. Zara Larsson
Eigenlijk hebben we alles al beschreven in ons “WE LOVE” artikel. Zara Larson is een pop prinses in de maak. Deze popster heeft dit jaar verschillende grote hits op haar naam mogen zetten. Het geheim zit hem in de variatie. Van grote dance tracks tot sassy urban pop nummers, deze jongedame kan het allemaal. Hoewel ze zeker geen onbekende is in het vak (sinds haar tiende!) werd ze dit jaar pas wereldwijd bekend. En dus is ze onze derde favoriete nieuwe artiest in 2016.

2. Dua Lipa
Dit jaar was een hele goede voor Dua Lipa. Met haar “Be The One” scoorde ze een mega grote hit. Met name in Nederland is ze ongekend populair. Dit is zwaar terecht. Deze dame is niet zomaar een pop zangeresje. Nee, Dua weet écht wat muziek maken is. In de jaren heeft ze een eigen geluid gecreëerd waarmee ze gelijk te herkennen is op de radio. Échte pop muziek met een alternatief indie randje. De perfecte producties is wat deze jongedame zo uniek maakt. Voeg hier aan toe dat ze bloedmooi is en het totaal pakketje is compleet.

1. Zayn
Dit jaar was het moment van de waarheid. Heeft Zayn een goede keuze gemaakt uit een van de meest populaire boybands allertijden te stappen? Of had hij beter dat ene jaartje One Direction kunnen meenemen gezien iedereen nu toch solo bezig is? Wat ons betreft heeft de zanger perfect gekozen. Niet alleen was hij hiermee de eerste ‘Directioner’ die zijn eigen geluid kon laten horen vooral omdat de zanger nu eindelijk kan doen wat hij wil. De zanger heeft ons zeker niet voorgelogen wanneer hij zei dat het geluid van de boyband in geen enkel opzicht klinkt zoals zijn eigen muziek zou gaan klinken. De superster laat eindelijk horen waarom hij in eerste instantie al solo wilde gaan. Zijn muziek is een perfecte mix tussen pop en urban. Ook horen we nu pas écht hoe goed de zanger kan zingen. Zijn debuut single “Pillowtalk” werd een wereldwijde hit en hij zette zichzelf gelijk op de kaart als solo artiest. Ja hij is al jaren bekend, maar nu zijn solo carrière de lucht in is weten we het zeker; Zayn is de beste nieuwe artiest van 2016!

Reageren