Eindejaar lijstje: Best New Artist 2015

10. Jarryd James
Dit jaar stonden er uit het niets overal zangers op die speelden met soulvolle, 90’s urban geluiden in een pop jasje gestoken.  Een van deze artiesten is de Australische Jarryd James. Met zijn “Do You Remember” wist hij een klein hitje in Nederland te scoren. Dit heeft hij te danken aan de MegaHit bij 3FM. Wij waren gelijk fan!

9. A-L-X
Op de negende plaats vind je een kleine leugen. A-L-X is namelijk geen nieuwe artiest. Onder de naam Alex Gardner scoorde hij jaren geleden een hitje in de UK. Destijds waren we al gelijk fan maar helaas verdween hij wanneer hij werd gedropt door zijn platenmaatschappij. Dit jaar bracht hij zijn passie voor muziek weer tot leven. En guess what! Beter dan ooit te voren. De zanger speelt met zijn fijne stem, rock geluiden gemixt met zwoele pop geluiden. Wij zijn benieuwd wat hij ons komend jaar gaat brengen…

8. Will Heard
Rudimental staat bekend om het ontdekken van nieuw talent. Zo brachten ze ons John Newman en de vijfde artiest in onze top 10. Will Heard mag ook in het rijtje. Deze zanger is meerdere malen te horen op het tweede studio album van de band. Will geeft elk nummer zijn eigen geluid en bracht de plaat hiermee tot een hoger niveau. Wij kunnen niets anders doen dan met ongeduld wachten tot we eindelijk zijn solomateriaal mogen horen. De zanger is ongetwijfeld de man met de beste vocalen in onze top 10. Talent!

7. Jack Garratt
De eerste titel voor zijn talent heeft hij al binnen dankzij de BBC. Daarnaast is hij in de race voor hét geluid van 2016. Wij geven het getalenteerde multitalent alvast een plaatsje in onze top 10. Niet onverwacht na de steengoede muziek die de zanger ons bracht dit jaar. Onder andere “Worry” weet ons nog steeds kippenvel te geven. Potverdorie, wat heerlijk!

6. Sam Hunt
Sam Hunt begon zijn avontuur door Amerika te veroveren. Hij won elk hart voor zich en scoorde hit na hit. Uiteraard stond daarna Europa op de planning. Met “Take Your Time” lukte het hem een dikke hit te scoren. Hiermee wist hij country terug de hitlijsten in te krijgen. Het is nu wachten op die tweede hit. Grote kans dat het met “Break Up In A Small Town” gaat lukken. Zeker wanneer je de video er even bij pakt, wat een heerlijke man om te zien!

5. Anne-Marie
Clean heeft het geluk Anne-Marie al meerdere keren live te hebben mogen zien. Helaas niet met haar eigen show maar als vocalist voor Rudimental. Dit jaar is ze dan eindelijk begonnen met eigen muziek uit brengen en heeft ze haar naam als gastartiest ingezet. Wij denken dat de zangeres een van de meest exctiting artiesten is die Engeland momenteel te bieden heeft. Er ligt ongetwijfeld een hele mooie toekomst te liggen voor dit talentje. Hadden we al gezegd dat deze jongedame een dijk van een stem heeft?

4. TOTEM
TOTEM is een man die ons vanaf seconde 1 heeft weten te grijpen. Dit deed hij met name met een van de beste pop singles dit jaar “All Falls Down”. Uiteraard beland iemand niet op een vierde plaats dankzij slechts een nummer. Zijn Pride EP en meest recente single “Comfortable” laten je horen hoe pure perfectie klinkt. We horen pop, rock, soul en funk. Ook tof is het feit dat voor alsnog niet bekend is wie het gezicht achter dit project is. Is 2016 het jaar waarin TOTEM zijn gezicht laat zien?

3. Lauv
Wanneer je Lauv’s muziek beluisterd herleef je 90’s R&B geluiden. De tijden waarin Justin Timberlake de hitlijsten aanvoerde met zijn urban beïnvloedde muziek. De zanger verpakt dit met teksten waarin ieder zich kan verplaatsen. Daarnaast gaat er een zwoel sausje overheen dankzij zijn soulvolle vocalen. Mannen binnen dit genre weten dit jaar deze lijst aan te voeren. Met Lauv aan de top!

2. Niykee Heaton
Ik denk dat ons meest recente artikel voor Niykee Heaton je precies kan vertellen waarom deze zangeres de tweede plaats verdiend. Wij houden van haar!

1. Troye Sivan
Duistere popgeluiden, teksten die je diep raken, video’s die de wereld aan het praten maken en vocalen waar je U tegen zegt. Dit jaar was ongetwijfeld het jaar van Troye Sivan. Hij won het hart van Taylor Swift voor zich met zijn perfecte ode aan pop muziek. De zanger bracht je perfectie na perfectie na perfectie. Nu mensen eindelijk het multitalent beginnen te waarderen lijkt 2015 slechts de start van een glansrijke carrière. Clean is verliefd op de zanger en vonden hem dan dus ook het beste nieuwe talent van het afgelopen jaar. Liefde!

Reageren