Eindejaar lijstje: Best New 2013

2013 komt bijna aan zijn einde. De eindejaar lijstjes duiken deze maand overal op. Uiteraard kan Clean niet achterblijven. Wij verklappen deze week onze favorieten binnen de categorieën Best Pop, Best Urban, Best New, Best Video en Best Underrated.

10. FATA
Met hun “Geile Donder” behaalde ze al de tiende plaats in de Best Urban lijst. Deze keer scoren ze opnieuw de tiende plaats voor beste nieuwkomer. In onze oren is dit de belofte op Nederhop gebied voor 2014. Wij hopen op nog veel meer ‘geile donders’ van de mannen. Onderstaand vind je alvast de opvolger van het debuut.

 

9. Adrian Lau
Hip-hop is een nieuw talent rijker met Adrian Lau. Zijn “Look Real High” is tot op de dag van vandaag nog steeds heerlijk. Het is zo’n nummer waarvan je hoopt dat er nog veel meer gaan komen. Als Adrian zich aan zijn belofte houdt moet dat goed komen. Ben jij even vergeten wie Adrian Lau ook alweer is? Lees het interview dat Clean had met de nieuwkomer.

 

8. Neon Jungle
In de UK stikt het van de girlbands. Logisch want in de rest van Europa en Amerika weten meidengroepjes vaak geen succes te boeken. In Engeland mogen ze in hun handen klappen; zij hebben de eer de nieuwe vier-koppige band Neon Jungle te verwelkomen. Zowel met hun covers als originele muziek weten ze te overtuigen. De debuut single “Trouble” en opvolger “Braveheart” zijn pop hoogstandjes. Wij zijn benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten.

 

7. Haim
Neon Jungle is niet het enige girlbandje binnen de top tien. Haim werd in 2012 al uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende acts voor 2013. Dit hebben ze meer dan waargemaakt. Een steengoed debuut album waarvan zowel de alternatieveling als de pop liefhebber blij wordt. “Falling” en “The Wire” zijn zo heerlijk. Waarom zijn dit overigens geen grotere hits geworden?

 

6. Daley
Dit nieuwe talent is zo goed. Het is moeilijk de juiste woorden te zoeken om te beschrijven wat voor talent Daley is. Zijn muziek zit volgepropt met soul, goede vocalen en emotie. Dit resulteert in muziek waar je U tegen zegt, muziek die alleen Daley je kan laten voelen. Dit jaar had ik het geluk hem live te mogen horen op Wireless Festival. Een concert waar ik nu nog kippenvel van krijg als ik er aan terug denk.

 

5. Kay
Kijk dit is nog een leuk. Niet alleen is Kay een aanwinst voor de pop muziek. Ze staat ook nog eens in ons geheugen gegrift als de eerste artiest die we voor Clean mochten interviewen. De zangeres weet precies hoe pop muziek in elkaar zit. Samen met Ryan Tedder zorgde ze voor de nodige magie op “My Name Is Kay” en “Busstop”. Potverdikkie, haar muziek is zo fijn. Om nog maar te zwijgen over hoe mooi ze is.

 

4. Sevyn Streeter
Niet voor niets behaalde ze de eerste plek in onze Best Urban lijstje. Deze jongedame heeft talent waar velen anderen jaloers op mogen zijn. Ze danst, zingt de sterren van de hemel en schrijft ook nog eens steengoede muziek. Alsof dat niet genoeg is scoort ze momenteel ook nog eens een dikke hit met onze favoriet van 2013; “It Won’t Stop”. Houdt je ogen open voor Sevyn Streeter.

 

3. Macklemore & Ryan Lewis
De echte liefhebber weet natuurlijk dat Macklemore en Ryan Lewis er al veel eerder waren dan 2013. Toch beleefde ze toch echt de grote doorbraak in 2013, hoe ongeloofwaardig het ook klinkt. Ze staken hit na hit in hun zak en gingen er al vandoor met verschillende awards. Dik verdiend! Nu rest ons de vraag; kunnen ze dit succes overtreffen met het volgende album?

 

2. Kat Dahlia
Hier hoef ik niet zo heel veel woorden aan vuil te maken. Kat Dahlia is de beste nieuwkomer als het gaat om échte muziek vol emotie, vocalen die niemand haar na doet en producties waar zelfs Kanye West op jaloers mag worden. Amen.

 

1. Ariana Grande
Grappig, normaal komen de Disney sterretjes uit de lucht vallen om het allemaal te proberen met hun eigen muziek. Er was echter maar één televisie sterretje die succes wist te boeken: Nickelodeon’s favoriet Ariana Grande. Deze jongedame zingt de sterren van de hemel en levert ons ook nog eens fijne muziekjes af. Muziek die ons doet denken aan hoe de tijd was waarin Mariah Carey en Destiny’s Child dikke hits scoorde. Ja Ariana Grande is zonder twijfel onze grote favoriet van 2013.

 

Reageren