Eindejaar lijstje: Best Artist 2015

15. Rudimental
Rudimental kwam dit jaar met hun tweede studioalbum. Deze keer gingen ze niet voor de mega commerciële route. Wanneer je het album beluisterd krijg je dat gevoel dat je ook krijgt wanneer je bij hun concert bent. Het vieren van muziek staat centraal. Daarnaast introduceren ze weer nieuwe artiesten waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Deze band lijkt nooit teleur te stellen.

14. Rita Ora
Ze sleept de ene na de andere deal binnen. Zo won ze dit jaar de X-Factor met haar act. Toch gaat het met haar muzikale carrière moeizaam. En dat terwijl ze toch wat fijne nummers uitbracht. “Poison” en “Body On Me” waren beide heerlijk en hitgevoelig. Toch wil het allemaal nét niet lukken zoals ze hoopt. Wordt 2016 een beter jaar voor de getalenteerde zangeres?

13. Sevyn Streeter
Sevyn Streeter is zonder twijfel een van onze favoriete zangeressen. Ze stelt nooit teleur met haar muziek. Hoewel het rondom de release van haar debuutalbum even stil is worden we nog steeds getrakteerd op nieuwe muziek. Dit jaar bracht ze onder andere “Don’t Kill The Fun”, “4th Street” en de beste EP van het jaar met Shoulda Been There. Chris Brown, breng haar album uit! Bedankt.

12. Britney Spears
Britney Spears is druk bezig in de studio om dit jaar hoger in ons eindejaar lijstje te eindigen. Voor nu staat ze vast in het lijstje van 2015 dankzij haar “Pretty Girls” met Iggy Azealia en uiteraard haar Vegas show. Deze show krijgt keer op keer lovende recensies en alle grote sterren bezoeken zelfs het concert. Nog even geduld jongens en meisjes. Geloof ons, 2016 is van Britney!

11. Rihanna
Begrijp ons niet verkeerd. We houden van Rihanna. Maar het wachten op haar Anti begint te vervelen. Na honderd saaie en nietszeggende Samsung filmpjes en magazine covers te sieren wordt het toch echt de hoogste tijd voor nieuwe muziek. Gelukkig werden we dit jaar wel op twee goede nummers getrakteerd die garant staan voor een elfde plaats in ons lijstje.

10. Diplo
Wanneer je ons vraagt wie de producer van het jaar was is het antwoord simpel; Diplo natuurlijk. Het knappe talent was overal. Solo en met Jack Ü en Major Lazer. Met zijn projecten scoorde hij twee van de grootste hits dit jaar met “Lean On” en “Where Are Ü Now”. En laten we eerlijk zijn; Justin Bieber heeft zijn comeback succes gedeeltelijk aan dit genie te danken. Zullen we nu met zijn allen open dat Diplo’s magie ook voor CL gaat werken?

9. Taylor Swift
Oké, feitelijk gezien zou deze jongedame een stuk hoger moeten staan in ons lijstje. De zangeres heeft haar grootste successen ooit weten behalen met haar laatste album, scoorde hit na hit en bracht de ene goede video na de andere. Wat een talent!

8. Shawn Mendes
Shawn Mendes liet eind 2014 al zien dat hij een ‘artist to watch’ was. In 2015 maakte hij dit werkelijkheid. Zijn “Stitches” werd een wereldwijde hit. Logisch uiteraard, wij krijgen er namelijk nog steeds kippenvel van. En waarschijnlijk velen met ons. Voeg hier alle andere pareltjes van zijn album aan toe en a star is born. Wij houden de ster met smacht in de gaten voor al het grotere wat nog gaat komen.

7. Selena Gomez
Sinds dag een van Selena’s muzikale carrière zijn wij fan. Ze leek alleen echter altijd flink ondergewaardeerd. Afgelopen jaar bracht ze hier verandering in. Met een volwassen, eigen en sensueel geluid liet Selena horen dat ze hier is om te blijven. Voortgeborduurd op “The Heart Wants What It Wants” bracht ze haar eerste single van Revival “Good For You” uit. Hierop volgde “Same Old Love” die nog steeds een vast plekje in de Amerikaanse top 10 heeft. “Hands To Myself” is echter onderweg deze af te lossen. Hoera voor Selena’s succes!

6. Ellie Goulding
Dit jaar werd Ellie Goulding van alternatief, folk-pop zangeresje omgetoverd tot pop prinses. Dat kan ook niet anders wanneer je met de legendarische hitmaker Max Martin de studio induikt. Samen hebben ze in de keuken “Love Me Like You Do” en “On My Mind” gekookt. Laatstgenoemde is tevens in het bezit van een van de betere video’s die in 2015 werden gemaakt. We vragen ons echter wel af wanneer we worden getrakteerd op de volgende single van Delirium.

5. James Bay
James Bay veroverde ons hart met zijn muziek. Zijn debuut “Hold Back The River” is al uitgeroepen tot Clean’s favoriete pop nummer van 2015. De zanger zelf start de top 5 van beste artiesten. Zijn debuut album Chaos And The Calm is er een die in ons favoriete lijstje staat. Nummers als “Let It Go” en “If You Ever Want To Be In Love” zijn net als zijn voorganger pareltjes. Kom maar op met album nummer twee!

4. The Weeknd
Of je het nou wilde of niet en was geen ontkomen aan The Weeknd. De, naar onze mening, met Michael Jackson kwaliteiten overladen zanger scoorde hit na hit. Grappige is dat ieder nummer zich in een ander genre verdiepte en toch steeds weer een hit werd. Star quality!

3. Jess Glynne
Jess wist in haar thuisland verschillende records te verbreken door de ene hit na de andere hit uit te brengen. Hiermee was ze de meest succesvolle zangeres van het jaar (vergeet voor het gemak even Adele die op het laatste moment haar succes kwam verpesten). Wat we ook zo fijn vinden aan de jongedame is dat ze zo down to earth lijkt. Laten we haar dit jaar even wat rust geven zodat de hitmachine snel de studio in kan duiken voor meer goeds.

2. Tinashe
Tinashe is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot een van de gevaarlijkste concurrenten voor pop en urban zangeressen. Ze bracht je de urban singles van het jaar en bracht je pop anthems met “Player” en haar Snakehips samenwerking. Hoewel het bijna niet grootser kan voelt het slechts als het begin voor alles wat de zangeres gaat brengen in 2016. Ze heeft in elk geval al bekend gemaakt dat ze de studio niet gaat verlaten voor ze die ene grote hit te pakken heeft. Commercieel misschien, maar you go girl! Clean geloofd in je.

1. Justin Bieber
Laten we er niet omheen draaien; 2016 was het jaar van de recordbrekende Justin Bieber!

Reageren