Dit is Clean’s probleem met de nieuwe Taylor Swift

“I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now. Why? Oh, ‘cause she’s dead!” Een sterk statement uit Taylor Swifts hit “Look What You Made Me Do”. Dit is de eerste single van haar vandaag uitgebrachte Reputation. De single, gepaard met een steengoede pop video, is een dikke middel vinger naar de media die geruchten verspreid over het pop idool. Hate it or love it, maar de zangeres wist een comeback op zijn best te maken. Ze vernieuwde haar geluid, kwam met een boodschap en wist er een nummer 1 hit mee te scoren. Comeback compleet! Of toch niet?

Een goed begin is het halve werk. Helaas voor Taylor iets te letterlijk. Ze levert half werk met haar nieuwe album. Haar oh zo sterkte statement uit de eerste single verklaart de ‘oude-Taylor’ de dood. Op Reputation blijkt ze echter nog springlevend. Het album bestaat namelijk grotendeels uit gerecyclede hits in handen van, je raad het al, ‘the old Taylor’. Zo is “Ready For It” een slap aftreksel van het iconische “Bad Blood” en “Gorgeous” klinkt als een B-artiest versie van “Blank Space”.

De “Shake It Off” hitmaker heeft de lat voor zichzelf te hoog gelegd. Haar muziek toont geen enkel leven van een herboren mevrouw Swift. De zwarte nagellak, de edgy fashion, duistere muziek video’s en de gothic themed font op de albumhoes kunnen haar boodschap niet redden. Nice try Tay-Tay. Mocht je het over zo’n vier jaar nog eens willen proberen neem dan een voorbeeld aan Britney die er wel in slaagde. Haar iconische “It’s Britney Bitch!” statement werd meer dan waargemaakt op het album Blackout.

Terwijl de hele wereld het nieuwe Reputation grijs draait halen wij het meesterlijke 1989 nog eens uit de kast!

Reageren