CONCERT REVIEW: JMSN

Voor de eerste keer bevind ik me in de kleine zaal van de Melkweg. Het is een mooi, fijn ingerichte zaal die de mogelijkheid geeft dichter bij de artiest te komen dan je durft te dromen. Deze kans grijpt Clean dan ook om oog in oog met een van zijn grote helden te staan. Vanavond is de avond namelijk van JMSN.

Hoewel de zanger de laatste tijd regelmatig zijn koffers richting Amsterdam pakte was het voor ons de eerste keer hem live te mogen zien. Onze verwachtingen zijn hoog en worden op alle fronten positief beantwoord. First of all; wat heeft deze man een dijk van een stem. Potverdorie. Hoogtes zijn daarbij geen probleem, alle noten worden geraakt. Los van deze stem is de muziek zelf natuurlijk gewoon heerlijk. Er hangt een perfecte vibe in de zaal en er word flink gedanst. Een paar fans in het publiek roepen smekend om wat nummers van zijn album Priscilla. Hierop antwoord JMSN “You want that downer shit? Nah, not tonight! Tonight it’s about fun!”.

jmsn-concert

Op zijn nieuwe album staan wat pareltjes die inderdaad de voetjes van de vloer laten gaan. Gelukkig worden zijn oude klassiekers niet vergeten. “Things U Miss”, “Cruel Intensions”, “Street Sweeper” en Clean’s favoriet “Hypnotized” worden stuk voor stuk uit volle borst meegezongen. Het hoogtepunt van het avond komt niet in vorm van een bepaald nummer. Nee, het is de intimiteit die de zaal bied die het een mooi concert maakt. JMSN is op zijn beurt open naar de zaal waardoor het voor iedere bezoeker een op een voelt. Heerlijk!

Reageren