Clean interview: Years & Years

Clean is groot fan van nieuw talent. Zeker wanneer ze in de vorm van Years & Years komen. Olly, Emre en Mikey vormen met zijn drieën jouw nieuwe, favoriete band. Je kent de muziek maar eigenlijk weten we nog niet zo goed wie de band is en waar ze voor staan. Tijd om kennis te maken! Clean interviewde Olly Alexander, de zanger van de band, over zijn band en zijn acteerwerk. Wil jij weten of hij iets van Blu Cantrell heeft gehoord over de geniale cover van “Breathe”, weten hoe de volgende single klinkt of waarom hij Beyoncé’s rol in Dreamgirls afsloeg? Je leest het hier, exclusief op Clean.

Wat was het eerste wat je deze morgen deed?
Ik dronk een Berocca en Vitamine drinken want tja, ik moet gezond blijven snap je.

Kun je ons terug de tijd in nemen naar de dag waar jullie drie dachten “Let’s make music together!”. Hoe is dit gebeurd?
Mikey en Emre maakten al een tijdje muziek samen en ik heb eigenlijk mijn plaats gedwongen in de band. We hebben elkaar ontmoet op een gekke manier. Mikey en Emre hebben elkaar online ontmoet. Ik ontmoette Mikey tijdens een etentje. Daarna ging het snel. De eerste keer dat we met z’n drieën bij elkaar waren schreven we gelijk een nummer.

We hebben uitleg nodig voor de naam Years & Years.
Emre is verantwoordelijk voor onze bandnaam. We hebben lootjes met namen getrokken uit een hoed en dit was de enige die niemand haatte.

YY6-Web-size

Er waren verschillende nummers die de band aan de wereld introduceerde. Het waren echter “Take Shelter” en jullie cover van “Breathe” die jullie een grote fanbase hebben gegegeven. Waarom zijn juist deze twee zo’n goede introductie?
We hebben gekozen om “Take Shelter” als tweede single na “Real” uit te brengen omdat het een andere kant van ons als band laat zien. “Breathe” hebben we gecoverd omdat Sean Paul gewoon een god is.

Laten we het over “Breathe” hebben; jullie hebben iedereen herinnert aan het nummer waar ze van hielden maar waren vergeten. En zelfs beter gemaakt als ik dit mag toevoegen. Waarom dit nummer?
Haha dankjewel! Het was een goede keuze omdat nog niemand eerder het nummer onder handen had genomen. En dat terwijl het nummer zo geliefd is. Ik ben opgegroeid met het luisteren naar 90’s en 00’s R&B en ik dacht dat juist dit nummer mensen zou verassen op een goede manier.

Heeft Blu Cantrell zelf het nummer gehoord? Wat vond ze ervan?
Iemand belde me om te zeggen dat @iamblucantrell had getweet dat ze het nummer goed vond. Ik weet niet zeker of ze het echt is maar het was sowieso de beste dag van mijn leven!

Welke nummers staan nu op de lijst om gecoverd te worden?
Goede vraag. Ik gok echter dat we de komende tijd geen nummers gaan coveren. We moeten eerst al onze eigen muziek afmaken! Het is sowieso moeilijk een nummer te coveren omdat we allemaal een andere smaak hebben.

Clean had verwacht dat “Take Shelter” een dikke nummer 1 hit zou worden in Engeland, of tenminste een grote hit. Zullen we het gewoon blijven re-releasen tot het de hit wordt die het verdiend te zijn?
Ja ik denk dat we dit moeten doen. We maken gewoon een “Take Shelter” radio station die het nummer in repeat blijft draaien. Uiteraard is dit station te luisteren in elk land ter wereld.

Is er al een nieuwe single in de planning? Zo ja, we kunnen niet wachten om te weten hoe het gaat klinken…
Yep, onze nieuwste single “Desire” staat klaar om in november uitgebracht te worden. Het is een stuk meer ‘dancey’ dan “Take Shelter”. Het heeft veel energie, ik hoop dat jullie het weer leuk gaan vinden.

De video voor “Real” was de eerste Years & Years video ooit. Hoe was het om jullie eerste video te schieten?
Het was super leuk om te doen! Iedereen heeft er zo hard voor gewerkt. We zijn super trots op het resultaat, we hebben het zonder budget gemaakt in minder een dag tijd. Niemand kreeg betaald en alsnog was de cast en crew geweldig!

Jij, Olly Alexander, bent het bandlid dat al gewend was om gefilmd te worden. Even alle feiten op rij; je hebt de beste mannelijke vocalen die we in tijden hebben gehoord én je kunt acteren. Alsnog heb je geen rol gekregen in Dreamgirls. Hier hebben we een verklaring voor nodig!
Ze hebben me Beyoncé’s rol in Dreamgirls aangeboden maar ik was druk. Ik heb er nu een beetje spijt van. Gelukkig vertelde mijn agent me laatst dat de makers van de film geïnteresseerd zijn in mij voor het tweede deel. We wachten af hoe het afloopt.

Op welke manier is het filmen van een video anders dan het filmen van een film?
Vooral de tijd om het te maken. Een muziek video opnemen duurt een dag of twee en wordt in een paar weken afgemaakt. Films daarentegen duurt maanden en vervolgend jaren om af te ronden.

Gemene vraag; een superster op het grote scherm worden of Years & Years de grootste band in muziek geschiedenis maken?
Haha zondertwijfel Years & Years de grootste band in de geschiedenis maken. Nogal ambitieus, maar waarom niet?

Years-&-Years-FINAL-HI-RES

Als we jullie een onbeperkt budget zouden geven voor de volgende video, wat kunnen we verwachten?
Ik zou het tof zijn als we de eerste band zijn die een video op de maan opneemt!

Voor de volgende single mogen jullie samenwerkingen met een ster naar keuze. Wie kan het telefoontje verwachten?
Ik zou Stevie Wonder bellen om te vragen of hij interesse heeft.

Ariana Grande, Britney Spears en Miley Cyrus worden dakloos; wie zou de gelukkig zijn om onderdak te vinden in jullie huis?
Ariana Grande is altijd welkom bij ons thuis.

Noem drie dingen waar jullie je ogen voor sluiten.
Niezen, slapen en dromen.

Welke artiesten laten jullie sneller ademen? Blu Cantrell en Sean Paul zijn uitgesloten.
Flying Lotus en Little Dragon.

Laatste; waar zien we Years & Years over tien jaar?
Je ziet ons op de maan om onze muziekvideo op te nemen.

Volg Years & Years op Facebook.

Reageren