Clean interview: Sellah

bDSC00732ABcMet liefde en trots stelt Clean jullie voor aan Sellah. Een inspirerende artiest die heel de wereld gaat veroveren als het aan zijn doel ligt. Wij geloven er in. Zeker na het interview dat we met de alleskunner hadden. Deze jongeman is model, zanger en ook nog eens de eigenaar van een magazine. Genoeg om over te praten dus. Lees het interview en laat je inspireren!

Veel mensen in Nederland zijn nog niet bekend met Sellah. Grijp de kans en stel jezelf voor.
Oké, hey allemaal! Mijn naam is Sellah en ik ben een nieuwe internationale artiest. De afgelopen zes jaar heb ik de wereld over gereisd, mezelf ontdekt, mijn werkvaardigheden verbeterd en ik heb alles geleerd over de mode en entertainment industrie vanuit verschillende richtingen; model, fotograaf en acteur. Het is ongeveer twee jaar geleden dat ik besloot mezelf te richten op mijn muziek. Ik heb mijn doorbraak nog niet beleefd en velen zullen nog niet weten wie ik ben maar daar komt dit jaar verandering in.

Het lezen van je biografie maakte indruk: Je bent model, zanger en editor voor IMMO magazine. We vragen ons af of er iets is wat je niet kunt?
Ha, toen ik nog een kind was werd me altijd ‘nee’ gezegd. Dit heeft me er toe gezet om altijd in ‘YES’ te denken en zien. Ik geloof niet in het woord onmogelijk. Het is juist een excuus om nog beter te worden. Omdat ik zo vaak ‘nee’ heb gehoord heb ik besloten zoveel mogelijk te doen als ik kan. Uiteraard wel met kwaliteit en de goede intenties want deze wereld heeft nieuwe leiders nodig om ze te inspireren de goede richtingen te kiezen. Twee jaar geleden heb ik IMMO opgestart, ik deed alles alleen tot ik iemand vond die het team versterkte. Ondertussen kan ik met een gerust hart vertellen dat ik twee nieuwe business partners heb waardoor ik minder hoef te stressen en me beter kan focussen op mijn muziek. Ik ben nu niets meer dan de baas. Soms help ik nog mee wanneer er creatieve besluiten moeten worden gemaakt.

DSC01291ABJe echte naam is Michael McCloud, waar komt de artiestennaam Sellah vandaan?
Twee jaar geleden werd ik wakker van een vreemde droom. Ik bleef het woord ‘Selah’ horen in mijn hoofd. Toen ik uit bed stapte ben ik de naam gelijk gaan opzoeken. Het heeft velen betekenissen die mijn aandacht trokken. Bijvoorbeeld “Stop and listen, a break from chains of negativity, meditation of the soul…” enzovoort. Dit zijn niet alleen de dingen waaraan ik werk in het leven maar ook precies wat ik wil doen voor mijn muziek. Ik wil zo origineel mogelijk zijn dus voegde een extra L toe en zo is de naam Sellah geboren.

Favorieten tijd! Wat is je favoriete eten, kleur, zanger en fotograaf? Uiteraard zijn we benieuwd waarom.
Ah man, interviewers zullen me altijd haten wanneer het op dit punt aankomt. Ik heb niet echt een favoriet bij alles. Het leven is te mooi en vol met verrassingen elke dag. Er zal altijd nieuw eten, jongens, meisjes, nummers, magazines enz. zijn dat iemands nieuwe favoriet wordt. Ik heb echter veel dingen en mensen die ik respecteer! Laten we beginnen bij kleuren; zwart, blauw en goud maken me compleet. Ik ben vegetarisch dus mijn lievelingseten op het moment is rijst en vis, waarschijnlijk omdat dit het enige is wat ik kan koken. Op muziek gebied, Robyn uit Zweden is geweldig. Daarnaast kan ik niet wachten om Childish Gambino, Jhene Aiko, Florence and the Machine, Pharrell, Justin Timberlake, Kanye West, iamwhoiami, Sleigh Bells te ontmoeten. De lijst kan nog veel langer worden, ik respecteer alle vormen van muziek en artiesten. Solve Sundsbo i altijd de top fotograaf geweest bovenaan mijn lijstje. Ik kan niet wachten om hem te ontmoeten en met hem samen te werken. Maar er zijn zoveel talenten, het voelt een beetje oneerlijk om iemand het label favoriet te geven. Het idee om iemands “favoriet” te zijn is echter een mooi gevoel… daar kan ik niet over liegen.

Noem drie dingen die je inspireren om te doen wat je doet.
Het leven op zich inspireert me. Er was een donkere tijd in mijn leven waar ik mezelf pijn wilde doen. Gelukkig was ik er niet zo goed in wat me aan het denken heeft gezet dat niets in het leven het waard is een einde te maken aan je eigen leven. In dit opzicht zijn leven, leren en groeien de drie dingen die mijn inspiratie hoog houden.

Je bent model geweest voor Fanta, Nike, GQ en nog veel meer. We kunnen het ons niet voorstellen maar is er nog een merk waarvoor je nog wilt werken?
Het is vast een ‘materialistisch’ doel van me, maar een campagne doen voor Calvin Klein staat bovenaan de lijst. Ik ben er positief over, nu mijn muziek steeds populairder wordt groeit de kans steeds groter. Ik zou het ook heel leuk vinden voor Givenchy te werken. Ze hebben altijd zo’n goede etnische mannen en vrouwen voor de campagnes. Ik respecteer het team van Givenchy voor het open zijn naar alle types uiterlijk en kleuren.

DSC00649ABcJe krijgt de kans je eigen vrouwelijke zangeres en rapper te kiezen voor een samenwerking op je volgende single. Wie kunnen we verwachten op het nummer?
Als ik de mogelijkheid krijg is dat zonder twijfel Jhene Aiko. Of Ellie Goulding, hun stemmen zouden perfect mixen met mijn geluid. Voor de rapper; vrouw – Angel haze en man – Logic.

Als artiest en model ben je veel op tour. Noem drie landen die je wilt bezoeken voor een concert of modeshow.
Sowieso Nederland! En Barbados en Australië.

Je kunt maar vijf dingen meenemen in je tourbus. Wat kunnen we verwachten te vinden in je bus?
Snoep, elektronica, mijn team, scheerapparaat en schoenen.

Als je je eigen toekomst zou kunnen voorspellen, waar ben je over 15 jaar?
Ik geloof er in dat we de makers zijn van onze eigen bestemmingen. We kunnen alleen niet controleren wanneer het precies zal gebeuren. Over 15 jaar ben ik waarschijnlijk ontsnapt naar een privé eiland. Mijn doelen zijn groter dan het leven zelf en ik weet dat ze allemaal zullen uitkomen. Schrijf op wat je graag wilt en nodig hebt. Verander je ideeën in producten, de producten in een bedrijf en creëer een loyaal team om het op te bouwen.

Clean houdt van nieuw talent. Kun je een naam noemen die we in de gaten moeten houden?
Ga zeker Jon Bellion in de gaten houden! Ik respecteer alles wat hij doet en twijfel er niet over dat jullie dit ook vinden.

Bezoek de website van Sellah en volg hem op Facebook.

Reageren