Clean interview: Robin Tabari

Londen kent steeds meer nieuwe kledingmerken. Veel hiervan zijn echter gebaseerd op hetzelfde concept; simpele T-shirts met pakkende teksten. Slim, want het verkoopt als warme cakejes. Toch zijn wij stiekem ook wel toe aan shirts met goede ontwerpen en mooie designs. En misschien mogen we het niet hardop zeggen; maar goede kwaliteit shirts mag ook wel eens. Robin Tabari is ons antwoord. Deze ontwerper én fotograaf ontwerpt shirts op mooie kwaliteit shirts. Wij spraken de man achter het kledingmerk Robin Tabari.

Robin-Tabari-1In 2013 werd je eigen kledinglijn gelanceerd. Wanneer besloot je een eigen kledinglijn te beginnen?
In de herfst van 2012 begon ik met het ontwerpen van de grafische printen voor de lente/zomer collectie 2013. Mijn gedachte hierachter was om de wereld aan de wereld te laten zien. Er zitten shirts in de collectie die onze hoofdsteden en populaire steden promoten zoals Parijs, Londen, Rome en New York. Ik wilde een statement maken over de natuurlijke schoonheden van de wereld. Veel van mijn ontwerpen zijn voortgekomen van mijn reizen, ze hebben specifieke citaten die ons moeten bijblijven.

Wat inspireert je om een ontwerper te zijn?
Ik denk dat het te maken heeft met wat hier niet is en wat er wel is. Er zijn een aantal aspecten waar individuele ontwerpers zoals ikzelf van leren. We hebben geen trend-voorspellende software zoals vele andere grote bedrijven hebben. Daardoor denk ik dat onze ontwerpen moeten voortkomen uit passie in plaats van zakelijke aspecten.

Kun je ons het concept achter Robin Tabari vertellen?
Het concept achter Robin Tabari is simpel, modern, vernieuwend met een unieke designer print die je exclusief kunt bestellen op robintabari.com. We streven erna ons merk te laten groeien door ons te onderscheiden met uniek zijn en hoge kwaliteit materialen te leveren.

Robin-Tabari-2Robin Tabari groeit extreem snel in de UK. Legt dit een extra druk op je om de nieuwe collectie te ontwerpen?
Er ligt altijd een druk op je denk ik. Momenteel ben ik mijn designs voor de lente/zomer 2014 collectie aan het afronden. Ik denk dat het belangrijk is een gezonde druk te hebben. Het motiveert je om jezelf net dat beetje extra te pushen. Ik ontwerp niet alleen voor mijn klanten, ook voor mezelf. Ik vind het belangrijk dat je als ontwerper tegen jezelf kan zeggen “ja, dit zou ik zeker zelf dragen!”. Als ik dit niet denk dan schrap ik het hele ontwerp.

De huidige lente/zomer collectie draait helemaal om het ‘summer love’ gevoel. Wat kunnen we verwachten van de herfst/winter collectie?
Veren en bont met een twist. Ik heb besloten een gelimiteerde collectie voor zowel mannen als vrouwen te ontwerpen. De collectie komt in later dit jaar uit en heeft dus elementen uit veren en bont. Ik denk dat er een schoonheid in de veer zit wanneer je er goed naar kijkt. Niet alleen de kleuren maar ook de textuur. Ik kijk er heel erg naar uit!

Je mag een vrouwelijk- en een mannelijk model kiezen een Robin Tabari shirt te dragen, wie kies je?
De lente/zomer collectie werd gedragen door Storm model Danny Osborne. Voor de aankomende collectie zou ik het super vinden als Cara Delevigne en Francisco Lachowski mijn shirts dragen.

Robin-Tabari-4Voor je nieuwe lookbook mag je zelf de fotograaf kiezen om mee samen te werken. Wie is de gelukkige?
Ik ben zelf een fotograaf waardoor ik heel erg kieskeurig ben, maar ik denk dat dit ook wel nodig is. Ik heb een paar namen op mijn lijstje die ik heel erg waardeer zoals Montana Lowery, Darren Black en James Hazlett-Beard.

We geven je een onbeperkt budget en tijdslimiet voor je volgende collectie. Wat kunnen we verwachten van deze collectie?
Wow, dit is een moeilijke vraag! Wat je van me kunt verwachten; een klassieke reeks met een subtiele twist. Ik denk dat de creativiteit zich uitbreid met de tijd. Je moet dingen niet overhaasten, de kans is groot dat je dan met iets eindigt waar je in eerste instantie niet eens mee zou beginnen. Daarnaast wil ik graag een pak uitbrengen voor mannen en een unieke, betaalbare maxi-dress voor vrouwen. Waar ik van houd zijn simpele ontwerpen met elegantie. Dus als ik een onbeperkt budget zou hebben, is dat de directie die ik neem. Ik zou ook graag samenwerken met Jimmy Choo, Georgio Armani en Diane von Fustenberg voor een ‘four-way’ samenwerking. Ik geloof in creatie, niet in competitie.

www.robintabari.com
Volg Robin Tabari op Facebook!

Reacties zijn niet toegestaan.