Clean interview: Paradice Clothing

Paradice Clothing heeft voor Clean lezers geen introductie meer nodig. Eerder maakten we je bekend met het extreem hard groeiende kledingmerk uit Londen. De kleding heb je ook al kunnen zien in onze Clean exclusive “Tomorrow is just a day away”. Het enige wat je nog te wachten staat is ons exclusief interview met de oprichters van Paradice Clothing. Wij spraken James Boyle, Jordan Robson en Holly Hobkirk over Paradice Clothing. Vergeet niet de website te bezoeken om de nieuwste collectie te bekijken! We love it.

Jolien-21.04.13Wanneer besloot je Paradice Clothing op te richten?
Paradice begon voor mij als een hobby in maart 2012. Ik was gestopt met mijn college cursus en wilde mezelf bezig houden. Paradice is officieel gelanceerd op 21 juni 2012.

Waar staat de naam ‘Paradice’ voor?
Tevredenheid beleven, kansen nemen en ‘rolling the dice!’.

Wat inspireert je een ontwerper te zijn?
Ik kan me geen betere carrière bedenken dan het creëren van ontwerpen die mooi worden gevonden door andere. Onze fans houden van de ontwerpen en patronen die we maken. We krijgen veel support van onze fans en dat inspireert me om nog harder te werken!

Kun je ons vertellen wat het concept achter Paradice Clothing is?
Het viel me op dat er een grote groei was in de ‘tie-dye’ trend. Als artiest voelde ik me zeker genoeg de kans te nemen mijn eigen ontwerpen te maken. We vinden het niet belangrijk om met seizoenen te werken zoals anderen ontwerpers dat doen. Wij focussen ons op de straten, straatstijl.

Paradice groeit extreem snel, niet alleen in de UK maar over de hele wereld. Denk je dat de online populariteit van James Boyle en Jordan Ronson hierbij helpen?
Het is natuurlijk super dat we wereldwijde support hebben. We krijgen veel liefde op het web en zijn hier heel dankbaar voor. Toch denk ik dat Paradice het heel goed doet op zichzelf.

Je mag een vrouwelijk en mannelijk model/zanger(es) kiezen om de kleding van Paradice te dragen. Wie zou je kiezen?
Deze is niet moeilijk! Ik zou Ash Stymest en Lana Del Rey kiezen zonder twijfel! Ze zijn jong, ‘free-spirited’ en ze uiten hun identiteit op hun eigen manier. Ze zijn vernieuwend.

Jeroen-21.04.13Je mag samenwerken met een fotograaf naar eigen keus om de foto’s voor het volgende lookbook te schieten. Wie is de gelukkige?
Het zou geweldig zijn om met David LaChapelle te werken.

Onlangs zagen we een nieuwe directie voor Paradice, jullie werkten samen met DJ SASH voor een evenement. Is dit iets wat we meer kunnen gaan verwachten in de toekomst?
Klopt, we hebben gewerkt met DJ SASH! Hij heeft meer dan 22 miljoen albums verkocht over de hele wereld. Het was een super leuke ervaring en we vonden het tof de kans te krijgen Paradice fans te ontmoeten. We willen dit zeker vaker doen in de toekomst.

We geven je een onbeperkt budget en tijdslimiet om de volgende collectie te ontwerpen. Wat kunnen we verwachten van de collectie?
We zouden een formule bedenken om 3D live bewegende beelden te maken, net zoals de schilderijen in Harry Potter. Sowieso.

www.paradiceclothing.co.uk
Volg Paradice op Facebook!

Reageren