Clean interview: George Alvin

Onlangs trakteerde Clean je op een exclusieve fotoshoot met alleskunner George Alvin. Uiteraard namen we ook de kans de jongeman alles te vragen over zijn passie voor mode en muziek en zijn toekomstplannen. Mocht je door Amsterdam wandelen kun je de getalenteerde jongeman zomaar tegen het lijf lopen. Hij gaat om te beginnen zijn plannen verwezenlijken in ons kikkerlandje. Nieuwsgierig? Lees snel het hele interview!

Introduceer George Alvin in vijf woorden.
Ambitieus. Gedreven. Vissen (sterrenbeeld). Traveler. Humor.

Op je website en social media zien we dat je een grote passie hebt voor mode, waar komt deze passie vandaan?
Ik ben opgegroeid in een familie waar mode totaal geen interesse was. Het ontdekken en bezig zijn met een aspect dat zou onbekend voor me was zorgde voor een uitdaging voor mijzelf. Zeker wanneer je woont in een van de grootste mode steden in de wereld zoals NYC.

Heb je ooit gedacht over een eigen kledinglijn?
Het idee klinkt zeker goed. Maar het is waarschijnlijk zoveel meer werk dan ik denk. Ik kan niet naaien of tekenen dus geen idee of het ooit goed zo komen.

IMG_7997

Mocht je dit beiden leren, hoe zou je kledinglijn eruit zien?
Ik hou van edgy en athletische kleding, zoals sportkleding. Denk aan Yohji Yamamoto meeting Alexander Wang. Een collectie met heel veel neutrale kleuren.

Je mag met een ontwerper naar eigen keuze samenwerken, wie krijgt het telefoontje?
Alexander Wang! Al vind ik Kanye West’s kledinglijn ook wel tof.

Clean gaat al je kleding verbranden. Je mag een kledingstuk redden, welke zou dit zijn?
Mijn Marc Jacobs backpack! Ik heb hem al drie jaar en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.

Wat is een must-have in elke man zijn kledingkast?
Ik heb onlangs mijn eerste Armani pak besteld. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe belangrijk het is een pak te hebben. Maar nu denk ik dat elke man er een in de kast zou moeten hebben hangen.

Naast mode zien we dat je je veel bezig houd met muziek. Is dit iets waar je je in de toekomst op wilt focussen?
Muziek is een groot deel van mijn leven. Soundcloud en Spotify zijn twee van mijn favoriete iPhone apps. Ik vind het geweldig hoe muziek een groep totaal verschillende mensen in een ruimte kan krijgen. Mensen die normaal geen eens samen zouden praten die dan een onderlinge energie creëren.

IMG_7857

Wie is je all-time favorite artiest? En welk nummer?
Ik ben altijd al een groot fan van John Mayer geweest. Wat nummer betreft wordt het lastig te kiezen. Het hangt van mijn humeur af. Het afgelopen jaar ben ik van underground deep-house gaan houden. De DJ’s die spelen met live vocalen en instrumenten in hun sets zijn game changing!

Welke artiesten zijn het best wanneer het komt op mode?
Artiesten die grote risico’s nemen zoals Rihanna, Kanye West, Russel Brand en Miley Cyrus. De artiesten die een discussie starten en de regels breken.

Clean geeft je een onbeperkt budget om je eigen creatieve project te starten. Wat kunnen we verwachten van dit project?
George for President 2020!

Clean houd van nieuw talent. Welke opkomende artiest moeten we de komende tijd in de gaten houden?
Parson James. Deze jongen is een puur talent en hij is zo down-to-earth. Ik heb een paar jaar geleden ontmoet. In tussentijd heeft hij alles, en meer, gedaan dat hij vertelde dat hij zou doen.

IMG_7734

 

Video door Joshua Walter / Foto’s door Martijn Smouter

1 Reactie

  1. Pieter van Gool says:

    Geen leeftijd meer bij George? Boven de 25 inmiddels

Reageren