Clean interview: Bor Kokoz

Boray-3Clean gaat dagelijks zijn favoriete blogs af voor heerlijke fotografie. Een tijdje geleden ontdekte we Bor Kokoz. Geen fotografie blog was veilig voor het model. En wat blijkt, hij is nog Nederlands ook! Reden genoeg om contact op te nemen met Boray voor een Clean exclusive.

Blogs en Tumblr’s zijn niet meer veilig voor je. Waar we ook kijken komen we je tegen. Hoe is het om je eigen foto’s overal op internet te zien?
Voor mij is dit allemaal nieuw en vind het gaaf dat iets zo snel verspreid kan worden over de hele wereld. Het motiveert me ook, want zo krijg je zin in je volgende shoot en je bent benieuwd wat mensen over je foto’s te zeggen hebben. Wel moet ik er nog aan wennen om mezelf overal op internet te zien maar vind het wel super gaaf!

Ben je er bewust mee bezig geweest model te worden of ben je ontdekt?
Nou eigenlijk begon het toen mensen tegen me zeiden of het niet wat voor mij zou zijn, waarop ik altijd reageerde “haha nee niks voor mij”. Na een tijdje ben ik een keer gevraagd door Angelique Kuitert. Haar zoon ken ik al sinds de basisschool en Angelique is nou ongeveer 1,5 jaar bezig met fotograferen. Toen ze net begon met fotograferen ben ik wel eens voor de lens gaan staan, sindsdien ben ik het eigenlijk leuk gaan vinden om te doen. Na de shoot van haar ben ik door steeds meer fotografen gevraagd voor een fotoshoot. Ik vind ‘ontdekt’ een groot woord. Sinds kort zit ik bij SKIN Models en hoop in de toekomst een succesvol model te worden.

Voor welk tijdschrift wil jij in je carrière zeker hebben gewerkt? En voor welk kledingmerk zou je heel graag model willen staan?
Voor vogue, dat is gewoon de top. En dan het liefst voor Armani of Calvin Klein, dat is echt een droom voor mij. En dat is iets waar ik in de toekomst heel hard aan ga werken om één van die topmerken te halen!

Boray-2Je hebt de kans je eigen fotograaf te kiezen voor je fotoshoot. Wie is de gelukkige?
Javier Vallhonrat, dat is gewoon top! Ik vind Javier Vallhonrat de beste fotograaf van de wereld. Zijn gebruik van kleuren en belichting is echt super en zijn werk is echt fenominaal!

We geven je de kans samen met één model en één artiest op de foto te gaan. Wie moeten we voor je bellen?
Dan zou ik Adriana Lima kiezen als model en Drake als artiest. Adriana Lima is voor mij gewoon de mooiste vrouw en ik zou dat wel heel erg super vinden als ik die kans zou kunnen krijgen. Die foto zou dan in het groot boven in men kamer komen te hangen haha. Drake zou ik kiezen voor artiest, omdat hij degene is waar ik altijd naar luister als ik me verveel. Vind de muziek die hij maakt zo ontzettend chill en zijn stem maakt het af!

Waar is Bor over vijf jaar?
Dat kan ik niet zeggen haha. Ik kan niet zeggen wat er in de komende vijf jaar gaat gebeuren.
Het is aan mij de taak om succes te boeken dus ik ben degene die er in de toekomst aan gaat werken en hopelijk zal ik dan over vijf jaar in Milaan, Parijs of New York zitten. Ik ben nog maar 18 jaar er kan veel gebeuren in 5 jaar zowel goed als minder goed. Ik heb er alles voor over en wil heel hard werken om een van deze wereldsteden te bereiken!

Ons interview met Bor Kokoz is slechts deel 1 van onze Clean exclusive. Houdt Clean in de gaten voor meer Bor!

Fotografie door Martijn Smouter voor Pump underwear, Clean heeft geen rechten over de fotografie.

Reageren