Clean exclusive: #MataHari het interview

Het is intussen twee jaar geleden dat we Kentö het hemd van het lijf vroegen. Nu twee jaar later vonden we het hoogste tijd dit nog eens te herhalen. Niet alleen zien we graag zijn knappe koppie op onze website. Nee, we zijn uiteraard ook benieuwd waar hij de afgelopen tijd druk mee was. We vragen hem over zijn favoriete Disney-turned-pop-singer, de inspiratie voor zijn nieuwe album Mata Hari en uiteraard waar het album blijft!

Kento Inter 1Twee jaar geleden introduceerde Clean je in Nederland. Nu iedereen weet wie je is; breng ons op de hoogte! Wat deed je de afgelopen twee jaar?
De afgelopen twee jaar waren ‘pretty crazy’. Ik bracht mijn eerste EP uit en deze werd uiteraard gepromoot, ik ging op tour, speciale events, radio shows en ik maakte mijn eerste muziek video’s, Daarnaast ben ik natuurlijk hard aan het werk in de studio voor mijn debuut album Mata Hari. Ik schrijf op het moment met veel verschillende artiesten de muziek. Het is hard werken maar ik kan eind dit jaar eindelijk mijn album aan de wereld laten horen!

In ons vorige interview vroegen we je welke landen je wilden bezoeken. Nou weten we toevallig dat je nog steeds niet in Nederland bent geweest. Zullen we maar gewoon een crowd-funding project opzetten zodat we je hier heen kunnen brengen voor een concert?
Ja, graag! Ik zou het super tof vinden naar Nederland te komen. Laten we het maar gewoon doen en hier een show geven. Ik kan niet wachten mijn nieuwe nummers te spelen en mijn nieuwe album met jullie te delen. Zeker in Nederland, hier is de geboorteplaats van Mata Hari, de inspiratie voor mijn album.

Ook vertelde je ons dat je graag met Calvin Harris, David Guette en Zedd wilt werken. Heb je telefoontjes ontvangen na het interview?
Ik heb toevallig écht een telefoontje ontvangen om te schrijven voor het nieuwe album van Calvin Harris. Maar helaas heb ik nog met geen van allen gewerkt op dit moment.

Deze drie namen zijn allen heftige ‘in-your-face’ pop/dance muziek. Is dit iets wat we kunnen verwachten op jouw debuut album?
De eerste single wordt “We Are Fire”, die je ook kunt horen op mijn Complicated EP. Dit zet gelijk de toon voor het album. Verwacht een meer indie pop geluid op het album.

Nu we het toch over het album hebben, wanneer en wat kunnen we er precies van verwachten?Verwacht een rauwer geluid met een paar up-tempo dance tracks natuurlijk. Daarnaast zal er een geheel bewerkte versie van “Runaway” komen op het album. Ik wilde dat het album een divers geluid zou krijgen met hier en daar een verrassing.

Het album wordt vernoemd naar Mata Hari, een beroemde Nederlandse exotische danseres die actief was in de jaren 1905 tot 1917. Kun je meer vertellen over waarom juist zij je heeft geïnspireerd?
Ik woon in L.A. en heb al veel verschillende dingen gezien. Ik ben onderdeel geweest van veel verschillende nachten en ik observeer ze. Het klassieke Hollywood verhaal van iemand die hier komt om het te maken ten koste van alles heeft me altijd gefascineerd. Verhalen van onder andere James Dean, Marilyn Monroe en Sinatra zijn voor iedereen bekend en nog steeds populair. Een van de originele verhalen is echter van Mata Hari. Zij wist wat de kunst van mysterie was en creëerde een leven voor zichzelf en groeide hiermee uit tot de hoogst betaalde danseres in Europa.

Kento Inter 2Mogen we je er aan herinneren dat het een extra reden is naar Nederland te komen gezien je album geïnspireerd is door een Nederlandse vrouw?
Haha, ja! Ik ben het er helemaal mee eens!

Clean geeft je een onbeperkt budget voor je nieuwe video. Wat kunnen we verwachten?
Verwacht veel prachtige cinematic scènes, mooie mannen en vrouwen en heel veel magie! Ik wil alleen super goede kwaliteit en innovatieve visuals uitbrengen. Mijn video’s moeten een lange tijd goed blijven zodat ze anderen kunnen inspireren.

Wie is jouw ultieme Disney-turned-pop-singer koningin?
Haha. Ik ga voor Demi Lovato! Ik denk dat ze een van de sterkste pop vocalisten is in vrouwen pop muziek. En ze door een hoop persoonlijke problemen gegaan onder druk van het grote publiek.

Laten we het interview dezelfde manier afsluiten als de vorige; kun je een naam van een nieuw talent noemen die we in de gaten moeten houden?
Ik zou zeggen hou een oogje op het nieuwe talent Rilan. Hij heeft twee single uit op het moment. “Chemical” en “Hotel”, beide super tof en hij werkt met een goed team.

www.kento-online.com

Reageren