Clean disposables

Clean introduceert je een nieuw project. disposables, het Engelse woord voor wegwerp, is de titel van het project dat de creatieveling een stapje terug laat doen. Of een stap vooruit. Het is maar net hoe je het bekijkt. De grote Canon wordt vervangen door onze ‘pocket-size-disposable-camera’. Clean gaat op pad met de fotograaf, figuurlijk uiteraard.

De deelnemer krijgt van Clean een wegwerp camera. Deze gaat met ze mee op pad om zijn of haar dagelijks leven vast te leggen. Of om een fotoshoot ‘old-fashioned-way’ te doen. Misschien zetten zichzelf elke ochtend op de foto. Wie weet geeft diegene elke dag de camera aan een goede vriend of vriendin om foto’s te maken. Wat hij of zij ook doet; het is zijn camera en zijn keuze wat die ermee doet. Niets is fout.

Het leuke aan dit project is dat we niet alleen onszelf, maar ook de fotograaf verrassen. Want tja, een goede fotograaf kan ook voor verrassingen komen staan als het resultaat daar dan eindelijk is. Er is geen grip op het eindresultaat, en dat is wat dit project puur en mooi maakt.

Binnenkort starten wij het project met fotograaf Martijn Mendel. Welke andere deelnemers je kunt verwachten? Rotterdamse fotografen Barry Marré en Jasper Rens van Es, Canadese ontwerper Roberto Piqueras, zanger Kentö, Amsterdamse Club NYX en nog veel meer!

imm010_N10ZW