Beleef Museumnacht

Musea zijn saai en weet de interesse niet vast te houden van hun jonge bezoekers. Er is geen WiFi en in sommige gevallen mag je geen eens die ene perfecte Instagram post maken met jouw favoriete stukje kunst. Enkele gedachtengangen volgens jong Amsterdam. Als het aan N8 ligt worden deze gedachten omgezet naar een positieve kijk op de wereld van musea. Museumnacht verbind een jong publiek met Amsterdamse musea.

Hoe ze dat doen? Simpel. Slechts een ticket geeft je toegang tot de hipste en beste musea door heel Amsterdam. Voor wat extra toegankelijkheid word dit georganiseerd wanneer jongeren tot leven komen; in de nacht. Om het geheel wat aantrekkelijker te maken is er in zowat elk deelnemende museum wel iets extra’s georganiseerd. Zo is er een drag-queen-Marilyn-Monroe-look-a-like show in de Nieuwe Kerk, ‘T Tropenmuseum geeft je ‘Live At The Bubble’ een audiovisueel concert op een 60m2 luchtkussen, er is muziek in alle soorten en maten en er zijn verschillende films te bekijken. Uiteraard is er ook aan eten gedacht en worden er de lekkerste gerechten bereid. Er is voor ieder wat wils!

Kortom; er zijn geen excuses de Museumnacht niet te gaan beleven. Aanstaande 5 november is het zover. Koop je tickets voordat ze op zijn. Veel plezier!

dylan-def

Reageren