Album recensie: Pharrell Williams – G I R L

Normaal geef ik zo’n introductie verhaaltje over de aanloop naar een album. Dit keer sla ik het over, bij de eerste deuntjes van “Happy” lopen de rillingen al over mijn lijf. Dus daar houdt de introductie dan gelijk op.

Pharrell Williams is een genie. Dat weten we allemaal want of je nou wilt of niet: je bent bekend met zijn werk. Mocht je hem haten, dan is die haat ongetwijfeld gepaard met op zijn minst een nummer dat je wel leuk vind waar de jongeman aan heeft mee gewerkt. Los van zijn zangkunsten is hij namelijk een geliefd producer en werkte hij met al het goeds in de industrie. Weet je wat het gekke dan is. Met een gevarieerd CV als dat van Pharrell verwacht je een plaat waar je U tegen zegt. Maar dat is niet zo jongens en meisjes. Nee, het is een album waarop ik vooral heel blij ben dat JoJo’s naam er op staat.

Uiteraard ben ik je een ellenlange uitleg verschuldigd waarom ik G I R L dan niet leuk vind. Laat ik het kort voor je samenvatten: The 20/20 experience part 3, alles klinkt hetzelfde als in een nummer is genoeg om te weten hoe het hele album klinkt. Maar boven alles; ik ben bekend met Pharrell’s kunnen en daardoor enorm teleurgesteld. Oh, en mijn illegaal gedownloade versie slaat steeds over wat ook niet helemaal meewerkt. Verdomme.

Pharrell Williams – G I R L
NL Albumrelease: 3 maart 2014 en je koopt hem hier voor maar een tientje!

Reageren